Gazdaság

2016.10.05. 15:21

Újraalakult a kamarai vezetés

A küldöttek újabb 4 évre bizalmat szavaztak Gaál Józsefnek, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

Zs. D.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabálya szerint a kamaránál október 4-én tartották meg a tisztújító küldöttgyűlést.

A küldöttek újabb 4 évre bizalmat szavaztak Gaál Józsefnek, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

[caption id="" align="alignright" width="300"] Gaál József
[/caption]

A kamarai vezetésben Kurdi Viktor a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója általános alelnökként, Sziráki Szilárd a Budamobil-Cargo Kft. ügyvezetője ipari alelnökként, Slonszki Attila a Plan Zrt. ügyvezető igazgatója kereskedelmi alelnökként, Tasi László egyéni vállalkozó, autószerelő-mester kézműves alelnökként és Pintye László egyéni vállalkozó oktatási és képzési alelnökként kapott és vállalt szerepet.

A választási folyamat kezdete előtt Gaál József, a kamara elnöke számot adott az előző négy év kamarai tevékenységeiről, amelyek között a legjelentősebb strukturális változásokat emelte ki. Ezek között a 2012-től bevezetésre került kötelező kamarai regisztrációt és a hozzá kapcsolódó cégadatbázis létrejöttét, az építőipari vállalkozások nyilvántartását és a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv megalakulását sorolta fel.

A gyakorlatorientált duális szakképzésben valamint a gyakorlati oktatók mesterképzésében betöltött kamarai szerepvállalást is hangsúlyozta. Ugyancsak szólt a vállalkozások érdekében kifejtett gazdaságfejlesztési, kereskedelemfejlesztési és a külkapcsolati feladatokról is. Fontosnak tartotta, hogy a megye gazdasága innovatív, dinamikus és versenyképes kis- közép és nagyvállalatokban bővelkedjen, és ennek a célnak a megvalósulását a kamara minden erőforrásával segítse.

Ezt követően Herczeg Antal, a Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket a választás menetéről. Elmondta, hogy a kamara ipari, kereskedelmi, kézműves tagozatának tagozati választó ülésein szeptember 6-8. között megválasztották a kamarai küldötteket, és megtörténtek a jelölések a kamarai tisztségekre is.

A a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016-2020 közötti időszakra megválasztott tisztségviselőinek részletes névsorát itt olvashatják

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!