Gazdaság

2011.05.11. 21:20

Az összevonás ellen tiltakoznak a dolgozók

102 aláírást tartalmaz az a petíció, amelyet a Juhar utcai speciális iskola dolgozói juttattak el a baon.hu-hoz. Az aláírók az ellen tiltakoznak, hogy a megyei önkormányzat július 31-ével összevonja a kecskeméti intézményt a kiskőrösi speciális iskolával.

Hraskó István

Levelükből kiderül: Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke tartott tájékoztatót a tervezett intézmény-összevonásról a Juhar utcán. A petíció írói szerint a tájékoztatón elhangzott: az intézkedésre azért van szükség, mert Kimpián Ildikó az ellene folyó eljárás idején nem gyakorolhat munkáltatói jogokat.

Bányai Gábor, a megyei önkormányzat elnöke lapunk kérdésére megerősítette: az összevonás ügye a közgyűlés elé kerül a következő ülésen.

– Az összevonás nem új keletű a megyei intézményeknél – mondta Bányai Gábor. – A folyamat 2007-ben kezdődött, és hatékonyabb, ugyanakkor takarékosabb működést tesz lehetővé ott, ahol már megvalósult. A Juhar utcai és a kiskőrösi speciális iskola egyaránt szakmailag magas színvonalon működő intézmény, amelyek az összevonás révén – reményeink szerint – tovább erősítik egymást, s egyúttal Kecskeméten nyugodt légkör alakulhat ki, amely a magas színvonalú munka feltétele. 

Arra a kérdésre, hogy miért hozhat nyugalmat egy olyan döntés, melynek már a terve is tiltakozást vált ki az érintettekből, az elnök elmondta: a megyei önkormányzat célja, hogy megfelelő körülményeket teremtsen az intézményben nevelkedő gyerekek fejlődéséhez és az ott dolgozók munkájához. Tehát aki dolgozni akar, annak meglesz rá a lehetősége. Az elnök kérdésünkre elmondta: nem szeretné, hogy az összevonás miatt elbocsátásokra kerüljön sor, hiszen nem ez a cél.

Ezek is érdekelhetik