Gazdaság

2009.01.23. 12:39

Egyre több cég pénz helyett csekkel jutalmazza a dolgozóit

Ha a munkáltatók jutalomban akarják részesíteni a dolgozóikat, akkor sok esetben üdülési csekket vásárolnak a munkatársaiknak.

B. Zs.

Az adómentes természetbeni juttatást egyre szélesebb körben veszik Bács-Kiskun megyében is. Tavaly a cégek, költségvetési szervezetek, csaknem 1,2 milliárd forintért vásároltak csekkeket.

A megrendelők 2008-ban a megelőző  évhez képest több, mint 45 százalékkal többet költöttek így munkatársaikra. Információink szerint az országban 12 ezer helyen fogadják el a sportolásra, étkezésre, utazásra, internet előfizetésre, orvosi kezelésre is felhasználható csekkeket. 

Megyénkben 280 olyan hely létezik, ahol felhasználhatóak az utalványok. A csekkekkel rendelkezők tavaly 900 millió forintot hagytak az alapítványnál bejelentkező szolgáltatóknál. Ez nem túl nagy összeg. Tavaly ugyanis az országban összesen 35 milliárd forintot költöttek el az elfogadóknál a turisták.

Információik szerint a legjelentősebb csekkvásárlók közé tartozik Bács-Kiskunban a megyei önkormányzat, a Fornetti Kft, a Knorr Bremse Fékrendszerek Kft, és a Petőfi Nyomda is.

A fáradt dolgozóknak kisebb a teljesítményük

Szabó József a Fornetti Kft ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a cégcsoport tavaly 61,3 millió forint értékben vásárolt utalványokat a dolgozóknak. – Az az érdekünk, hogy a dolgozók a szabadságuk alatt valóban pihenjenek. A fáradt munkatársaknak ugyanis kisebb a teljesítményük, többet hibázhatnak a munka során. Ezért is igényelünk minden évben üdülési csekket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!