Friss hírek

2005.12.05. 17:53

Tiltakozás II. János Pál pápa boldoggá avatása ellen

Felhívást tett közzé hétfőn Rómában teológusok, filozófusok és vallástörténészek egy csoportja, hogy vegyék jobban nagyító alá II. János Pál pápa tevékenységét, mielőtt boldoggá avatják.

BAMA

A spanyol, olasz és osztrák egyháztudósok úgy vélik, a nemrégen elhunyt pápa nem minden megnyilvánulása volt pozitív. Szemére vetik többek között, hogy túlságosan mereven ellenállt az egyház megújítását szolgáló törekvéseknek, keményen bánt azokkal, akik kritikával illették. Azt is felróják II. János Pálnak, hogy nem bírálta eléggé a latin-amerikai diktatúrákat, ahol pedig a hatalom egyházi személyeket is megölt vagy eltüntetett.

A felhívást közzétevők most azt kérik, csatlakozzon aláírásával mindenki, aki negatívan ítéli meg az elhunyt pápa munkásságát, és erre vonatkozó konkrét tapasztalatait juttassa el annak a testületnek, amelyik a boldoggá avatás előkészítését végzi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!