Friss hírek

2005.12.19. 21:12

Fogyatékkal élők karácsonya

Több száz alsó tagozatos diák gyűjtötte össze azokat az ajándékokat, amelyeket hétfőn adtak át a Zala Megyei Fogyatékosok Otthonában Zalaegerszegen.

BAMA

A gyűjtési akció célja az volt, hogy a megye öt községének iskolásai átérezzék annak fontosságát: a nem teljes értékű életet élő gyermekeknek és felnőtteknek ugyanolyan ünnep a karácsony, mint ép társaiknak, jelenti a CENA hírügynökség.

Vigh László, a Zala Megyei Közgyűlés kulturális bizottságának elnöke, az esemény fővédnöke az ünnepélyes ajándékozáson elmondta: a megye általános iskolái azonnal a rendhagyó kezdeményezés mögé álltak. A gyűjtés végére már nem csak a kisdiákok, hanem a pedagógusok és a szülők is dobozokban hordták az ajándékot.

Maróti Istvánné, a 120 fogyatékost gondozó intézmény igazgatója a CENA Hírügynökségnek úgy nyilatkozott: az ajándékozás jó példa arra, hogyan lehet pénz nélkül is maradandó élményt és meghatottságot varázsolni egy ilyen otthon falai közé. A kisiskolások saját, még jó állapotban lévő játékaikat küldték el az intézmény beteg lakóinak, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik