Friss hírek

2005.11.28. 14:12

Négyen versengenek a MOB főtitkári posztjáért

A vezető testület legutóbbi tanácskozásán arról döntött, hogy az új MOB-főtitkár társadalmi munkában végezze feladatát. Más hazai sportági szakszövetségben elnöki vagy főtitkári feladatot nem láthat el.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="240"] Janics Natasa egyesben és Kovács Katalinnal párosban is érmet szerzett 2004-ben Athénban
[/caption]Császári Attila, Kamuti Jenő, Sinka László és Szabó Bence révén négyen maradtak versenyben a Magyar Olimpiai Bizottság megüresedett főtitkári posztjáért. "Fenntartom a pályázatomat" - szögezte le Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, az Európai Vívószövetség alelnöke. "Kamuti csütörtökön jelezte, hogy az esetleges jogi vagy etikai összeférhetetlenség elkerülése végett a Nemzetközi Fair Play Bizottság vezetését leszámítva valamennyi hazai és nemzetközi társadalmi megbízatásáról lemondana, illetve szerződéses munkaviszonyait felmondaná, az elnökségi állásfoglalás ismeretében azonban a külföldi megbízatásainak a jövőben is eleget tenne. Császári Attila, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, aki főfoglalkozására nézve az adidas Budapest Kft. marketingigazgatója, ugyancsak kitart pályázati szándéka mellett, megválasztása esetén hajlandó lenne lemondani a sportágában betöltött funkciójáról.

Sinka László úgy nyilatkozott, nincs semmi oka rá, hogy visszavonja pályázatát. A Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára az MKSZ keddi elnökségi ülésén tájékoztatja a vezetőséget a kialakult helyzetről. Ugyancsak megméreti magát Szabó Bence olimpiai és világbajnok kardozó, a vívóválogatott távozó szövetségi kapitánya, aki a héten tervezi beadni pályázatát. Szabó korábban úgy nyilatkozott, hogy főállásban és társadalmi munkában is szívesen végezné a főtitkári teendőket.

Az új főtitkárra azért van szükség, mert az elnökség október 21-i ülésén megvonta a bizalmat Aján Tamástól, aki november 4-én lemondott. A választásra a december 17-i közgyűlésen kerül sor. Ugyanakkor az ügyet bonyolítja, hogy legutóbb a közgyűlés főállású főtitkárt választott. Az alapszabály szerint az elnök gyakorol munkáltatói jogkört a főtitkár felett, kérdés, hogy ez miként lehetséges abban az esetben, ha a főtitkár társadalmi munkában látja el feladatát.

Ezek is érdekelhetik