Friss hírek

2005.11.02. 10:42

Az amerikaiakat nem érdekli Károly és Camilla

A terrortámadásban lerombolt New York-i Világkereskedelmi Központ helyének megtekintésével kedden megkezdte egyhetes hivatalos egyesült államokbeli látogatását Károly brit trónörökös és felesége, Camilla.

BAMA

A walesi herceg és hitvese nem igazán keltette fel az amerikai közvélemény érdeklődését. Az egyesült államokbeli út a hercegi pár első hivatalos külföldi látogatása áprilisi egybekelésük óta. Az USA Today/CNN/Gallup által nemrégiben végzett közvélemény-kutatás szerint az amerikai nagy többsége közömbösen viseltetik a hercegi párral szemben. A megkérdezettek 81 százalékát teljesen hidegen hagyja a látogatás, s a válaszadóknak csak kevesebb mint egyötöde szeretne velük találkozni. A megkérdezettek 30 százalékát érdekli viszont Károly és Diana két fia, Vilmos és Harry hercegek sorsának alakulása.

Károly és Camilla kedden megtekintette a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban lerombolt WTC ikertornyának helyén álló Ground Zerot. Megkoszorúzták az áldozatok emlékművét, majd egy közeli kertben leleplezték a terrortámadásnak áldozatul esett brit állampolgárok emléktábláját. A WTC ikertornyának lerombolásakor 2 749 ember vesztette életét, a halálos áldozatok között 67 brit állampolgár is volt. A brit trónörökös New Yorkban várhatóan találkozik Kofi Annan ENSZ-főtitkárral, szerdán pedig George Bush amerikai elnök ebédet ad tiszteletére a Fehér Házban.

Ezek is érdekelhetik