Friss hírek

2005.09.16. 09:56

Besétáltak az iskolába verekedni

S. V., a szabadkai Svetozar Markovic gimnázium magyar tagozatának érettségi előtt álló diákja az iskola folyosóján olyan ütést kapott a szeme alá, hogy a szabadkai kórház szemészeti osztályára került.

BAMA

Szerdán délután negyed öt tájban történt az eset: egyes szemtanúk szerint két ismeretlen fiatalember - valószínűleg egy másik középiskola tanulója - a főbejárattól jobbra levő kémiaszertár előtt várakozó magyar negyedikesek egyikének kötekedési szándékkal elvette a füzetét, a másikukat meglökte, míg S. V.-nek akkora ütés érte a szeme alatti részt, hogy elszakadt a könnycsatornája. Talán ma vagy holnap hagyhatja el a kórházat, szerencsére azonban nem kell Belgrádba szállítani gyógykezelésre, mint ahogyan először szó volt róla.

 

Megoszlanak a vélemények, hogy nemzeti alapon történt fizikai bántalmazásról van-e szó. Egyes szemtanúk szerint a két ,,betévedt'', szerbül beszélő fiatal elhaladt a szerb osztály diákjai mellett, de csak a magyar osztály néhány tanulójába kötöttek bele, akik egymás közt beszélgetve a kémiaórára várakoztak. Mások állítása szerint bármilyen nemzetiségű egyén áldozatul esett volna, aki ott van abban a pillanatban. (Magyar Szó)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!