Friss hírek

2005.01.12. 10:08

Nappali melegedő nyílt a II. kerületben

Extra szolgáltatást nyújtó nappali melegedő nyílt a hajléktalanok számára kedden, Budapest II. kerületében, a Budakeszi út 9-11. szám alatt. Az új létesítményben nem csak megmelegedhetnek, valamint forró teát és élelmet kaphatnak a rászorulók, hanem megfürödhetnek, kimoshatják és megszáríthatják ruháikat.

BAMA

A nappali melegedő a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány kezdeményezésére és koordinálásával, a II. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szakmai támogatásával jött létre. A létesítmény kialakításának költségeit a Vegyépszer Rt., működtetés személyi feltételeit  a Máltai Szeretetszolgálat biztosítja, az ingatlant a BKV ajánlotta fel a karitatív célra.

A nappali melegedőt Horváth Csaba II. kerületi polgármester, a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány elnöke adta át. Elmondta, hogy az alapítványt 10 nagyvállalat: a Fundamenta-Lakáskassza Rt., a Hídépítő Rt., a Magyar Építő Rt.,  a Mammut Üzletház Rt., a Matáv Rt. , a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt., az OTP Bank Rt. a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft., a Resonator Kft. és a Vegyépszer Rt., összesen 100 millió forintos pénzalappal hozta létre.

A hajléktalan melegedő létrehozói közé elsőként jelentkezett a Vegyépszer Rt., azzal, hogy fedezi a BKV egykori munkásszállójából kialakított nappali melegedő átalakítási költségeit: a villanyvezeték-hálózat felújítását, festést és mázolást, a vízvezeték kiépítését, a vizesblokk kialakítását és felszerelését, valamint a mosó- és szárítógépeket, konyhai melegítőeszközöket adományoz a célra.

A melegedő folyamatos működtetéséről a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai gondoskodnak. A létesítmény 8:00-16:00 óráig nyújt menedéket a fedél nélküli embereknek, akik közül várhatóan naponta több százan veszik igénybe a szolgáltatást. A működés költségeit szintén összefogással fedezik a létrehozók, nevezetesen alapítványi, valamint polgármesteri keretből és további támogatók adományaiból.

Az aktuális szerepvállaláson túl, a Hajlék Nélküliek Jövőjéért Alapítvány végső célja, hogy egymilliárd forint összegyűjtésével megteremtse a feltételeit a hosszú távú gondoskodásnak, vagyis annak, hogy a hajléktalanná vált emberek újra visszatérhessenek a társadalomba, az emberhez méltó életbe.


 

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!