Zlatko Dalic: Ez egy bronzérem ugyan, de számunkra aranynak tűnik

Aranynak érzi bronzérmüket a horvátok mestere, Zlatko Dalic. A legyőzött marokkóiak szakvezetője, Valíd Regragui szerint keserves, de megérdemelt volt a vereségük.

baon.hu

Dalic és csapata boldogsága érthető: egymás után két vb-n érmet szereztek

Fotó: MTI

„Ez egy bronzérem ugyan, de számunkra aranynak tűnik. A győzelmünket annak az embernek szeretném ajánlani, aki ezt az egészet elindította, Ciro Blazevicnek. Főnök, ha öt vb-érmet is szerzek, akkor is te maradnál az edzők edzője” – utalt a horvátokkal négy éve vb-ezüstérmes Dalic a neves elődre, az 1998-as vb-n harmadik horvát válogatott legendás szövetségi kapitányára.

Valíd Regragui marokkói szövetségi kapitány a vereség után kiemelte: annak ellenére, hogy játékosai már a mérkőzés előtt is fáradtak voltak, a marokkói csapat az utolsó pillanatig nem adta fel a mérkőzést, amely kimondottan intenzív volt, és így azon elsősorban fizikálisan volt nehéz dolguk.

„A vereség keserves, de megérdemelt. Sok emlékezetes meccset játszottunk, erősebbé váltunk, mint ahogyan ide érkeztünk. A hazánkat egy hónapra egységbe kovácsoltuk, mindenkinek örömet szereztünk, biztos vagyok abban, hogy az emberek majd várnak ránk. Boldogok vagyunk, hogy a világ négy legjobb válogatottja közé kerültünk” – nyilatkozta, majd gratulált az ellenfélnek, amely szerinte megérdemelten lett harmadik.

Regragui: „Boldogok vagyunk, hogy a világ négy legjobb válogatottja közé kerültünk” 
Forrás: MTI/EPA

Reragui kiemelte: menetelésükkel megmutatták, hogy afrikai válogatott is képes a legjobb négy közé jutni vb-n. Meggyőződése szerint 15-20 év múlva a kontinensnek már lesz világbajnok csapata is, amennyiben sokat és megfelelően dolgoznak, valamint további tapasztalatot szereznek.

„Az afrikaiak és a marokkóiak célja, hogy egyszer megnyerjük a világbajnokságot. Ez persze még nagyobb terhet és versenykényszert jelent, de Afrika nagyon jó. A marokkói válogatott pedig megmutatta, hogy igenis képesek lehetünk bármire, mert egyáltalán nem vagyunk lemaradva. Ezeken a mérkőzéseken apró részletek döntenek” – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!