Katar 2022

2022.12.14. 15:28

Törölt repülőjáratok és beígért jegyek hiánya sújtja a marokkói szurkolókat

Szerdán törölte a Casablanca és Doha közötti menetrend szerinti járatokat a marokkói nemzeti légitársaság, így sok szurkoló nem tud ott lenni a Marokkó-Franciaország vb-elődöntőn. A L'Équipe információja szerint ezt a "katari hatóságok korlátozásai" miatt tették meg.

baon.hu

Bajban vannak a marokkói szurkolók

A lap szerint a marokkói nemzeti légitársaság szerdán törölte a Casablanca és Doha között tervezett járatait, amely
az afrikai csapat szurkolóit vitte volna a torna helyszínére, a Marokkó-Franciaország vb-elődöntőre. Ha ez még nem lenne elég, a hírek szerint, azok a drukkerek, akik már Katarba érkeztek, nem tudtak jegyet szerezni a mérkőzésre – derül ki az origo.hu cikkéből.

„A katari hatóságok által bevezetett legújabb korlátozásokat követően a Royal Air Maroc sajnálattal értesíti ügyfeleit a Qatar Airways által üzemeltetett járataik törléséről” – áll a RAM közleményében, de nem részletezte a törlés okait.

„A hét törölt járat 2100 utast érint összesen. A többi 23 RAM által üzemeltetett járat továbbra is működik” – mondta az ügyben jártas forrás az AFP-nek.

Azok a szurkolók, akik már Dohába érkeztek a légitársasággal, elmagyarázták, hogy a marokkói fociszövetség olyan jegyeket ígért nekik, amelyekkel még nem rendelkeztek, amikor megérkeztek a torna helyszínére.

A repülőtér a Twitter-fiókján szerda reggel tettek közzé egy üzenetet, amelyben felszólították a szurkolókat, hogy
„ne utazzanak Dohába, amíg meg nem szerezték a jegyeket a közelgő mérkőzésekre”.

A Royal Air Maroc közölte, hogy visszatéríti a repülőjegyeket, és elnézést kért az ügyfelektől.

Eredetileg a történelmi négy közé jutást követően döntöttek úgy, hogy kedden és szerdán 30 különjáratot indítanak a szurkolóknak Casablanca és Doha között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!