Nem szeretnék, ha a 2026-os vb unalmas lenne

A 2026-os labdarúgó-világbajnokság lebonyolításának megváltoztatásán gondolkodik a nemzetközi szövetség (FIFA), mivel attól tart, hogy a csoportkör unalmas mérkőzéseket hozhat és alkalmat adhat sportszerűtlen magatartásra.

baon.hu

Arsene Wenger szerint két változatban is gondolkodnak

Forrás: MTI

Ahogy az MTI írja, a jelenlegi katari vb-n az első szakaszt a korábbi gyakorlatnak megfelelően négycsapatos csoportokban bonyolították le és a zárókörben sok kvartettben nagyon izgalmasan alakult a végkifejlet, a következő vb-re viszont már 32-ről 48-ra emelkedik a létszám, és a tervek szerint 16 háromcsapatos csoportból lépnének tovább a válogatottak. A mostanihoz hasonlóan két-két továbbjutó lenne, de csak egy kieső, így fennállna annak a veszélye, hogy sok tét nélküli mérkőzésre kerülne sor – például, ha az utolsó csoportmeccsen két, győzelemmel kezdő, azaz addigra már a 32 közé került válogatott találkozna –, illetve több lehetőség nyílna az eredmény kedvező alakítására.

Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közös rendezésében sorra kerülő 2026-os vb-n a csoportkör után a legjobb 32-től folytatódna egyenes kieséses rendszerben a küzdelem. A lebonyolítást illetően ugyanakkor alternatív megoldások vannak terítéken, ezekről a FIFA tanácsa jövőre dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!