Katar 2022

2022.11.22. 18:56

Büntetőt hibázott Lengyelország: döntetlent játszottak Mexikóval

A C-csoport második mérkőzésén a Robert Lewandowski vezette Lengyelország találkozott Mexikóval. Hiába jutott büntetőhöz a lengyel együttes a kihagyott tizenegyes a lengyelek két pontjába került.

Baon.hu

A mexikói válogatott 1994 óta mindig továbbjutott a csoportból, a lengyelek viszont az 1974-ben és 1982-ben elért harmadik hely óta letudott négy vb-részvétel során egyszer tudta magát továbbküzdeni a csoportból.

Az 5. percben Lozano labdát is szerzett a lengyel térfél közepén egy rossz labdakezelés után, jól adott középre, az érkező Chávez azonban 5 méterről nem találta el a kaput. Ezután a túloldalon ugratták ki szépen Kamininskit, de jó ütemben tért vissza a mexikói védő. Komoly helyzet nem adódott az első 25 percben. Egyik csapat sem tudta ráerőltetni az ellenfélre a játékát. Egy jobbról érkező beadás után Vega centikkel fejelt a bal kapufa mellé, majd percekkel később ismét Mexikó vezetett támadást, egy, a védelem mögé lőtt passzal, Gallardo lépett ki, Szczesny azonban remek ütemben jött ki, és bele tudott kapni a labdába, amit aztán Krychowiak vágott ki. A 39. percben ismét Mexikó előtt adódott lehetőség, Lozano csapott le egy rossz lengyel passzra, erősen középre lőtt labdáját, azonban kivágták a lengyel védők. A hajrában Sánchez vette célba balról a rövid felsőt, Szczesny védte.

A 49. percben szabadrúgáshoz jutottak a lengyelek, balról, 35 méterről tekerhetett be Zielinski, de a labdája senkinek sem volt jó. Két perccel később a túloldalon Lozano lövését fogta Szczesny. Az 56. percben tizenegyeshez jutnak a lengyelek, Lewandowski küzdötte be magát a mexikói kapu elé, mindenki húzta-vonta a másikat, végül a videózás után befújta a büntetőt Beath Chris játékvezető, de a Barcelona támadójának lövését kivédte Guillermo Ochoa. Felpaprikázta a tizenegyes a közép-amerikai csapatot, akik Lozano révén válaszoltak egy kimaradt gólhelyzettel. A 64. percben Álvarez fejes után védett nagyot Szczesny. Tíz perccel később Kaminski beadása után Hector Moreno rúgta ki a labdát szögletre, amiből végül nem lett veszélyes helyzet. A 82. percben egy lengyel szöglet után kellett kivágniuk a mexikói védőknek a labdát a kapu torkából. A hosszabbítás negyedik percében Kaminski lövését fogta könnyedén Ochoa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!