Katar 2022

2022.11.29. 15:14

A portugálok támadójátékosa is megszólalt az Uruguay elleni első gól kapcsán

A katari foci vb csoportkörének második fordulójában hivatalosan Bruno Fernandes duplájával győzte le Portugália 2-0-ra Uruguayt, de az első gólt először Cristiano Ronaldo ünnepelte vadul, és még mindig nem teljesen egyértelmű, hogy beleért-e a labdába, így lehetett volna-e az ő gólja is az a portugál találat. Bruno Fernandes megszólalt, és elmondta, ő mit látott.

baon.hu

Ronaldo mindenesetre örült a gólnak

Fotó: Nusad Szekkajil

A H csoport rangadója az 54. percig 0-0-ra állt, ekkor aztán Bruno Fernandes ívelte középre a labdát, Cristiano Ronaldo felugrott fejelni, tökéletes bólintó mozdulatot tett, és az egyébként is jó ívbe csavarodó labda az uruguayi kapuba hullott. Ronaldo nagy ünneplésbe kezdett, bár a tőle megszokott gólörömöt, amelyet Ghána ellen elloptak tőle, mellőzte, és talán ez volt a legfontosabb jele annak, hogy ő sem volt teljesen biztos benne, hogy hozzáért a labdához – írja a Magyar Nemzet.

A felvételek alapján úgy tűnik, hogy nem érte el a labdát, az néhány milliméterrel a feje fölött szállt el, legalábbis a labda mozgásán nem volt fellelhető változás, miután elhagyta a 37 éves klasszist, így Fernandes beadása végül szerencsésen kötött ki az uruguayi kapuban.

– Szerintem nem számít, hogy ki szerezte a gólt, ő vagy én – jelentette ki Bruno Fernandes, aki végül hivatalos gólszerző lett, tehát a FIFA szerint Ronaldo nem ért a labdához. – Nekem a pályán az volt az érzésem, hogy Cristiano feje megérintette a labdát. Én neki szántam, neki passzoltam, az biztos. Az a fontos, hogy egy nagyon kemény ellenféllel szemben nyerni tudtunk.

A portugálok második gólját ugyancsak a Manchester United középpályása szerezte, azt már tizenegyesből a hosszabbításban, ekkor Ronaldo már nem volt a pályán. Portugália két győzelmével már biztosan továbbjutott a nyolcaddöntőbe a katari vb-n, és jó eséllyel csoportelsőként teszi ezt meg, bár matematikailag ez csak az utolsó fordulóban dől el, amelyben Dél-Koreával találkozik.

– Fontos, hogy csoportelsők legyünk, ezért a következő meccset is szeretnénk megnyerni, így veretlenül léphetnénk tovább a csoportból. Szervezett csapat ellen játszunk majd, meccsről meccsre haladunk, nem gondolkodunk a továbbiakban – szögezte le Bruno Fernandes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!