német törvény

2020.09.02. 13:11

A maszkviselés ellen is csak maszkban szabad tüntetni

Kivéve, ha autós vagy biciklis demonstrációról van szó.

Forrás: Shutterstock

A koronavírus miatti maszkviselés ellen tüntetők is csak maszkban tüntethetnek a jövőben Berlinben a német főváros keddi rendelkezése nyomán.

A döntés szerint azok, akik demonstrálni akarnak közterületen, és számuk meghaladja a százat, kötelező, hogy maszkot viseljenek. Kivételt csak az autós és biciklis tüntetések élveznek.

Eddig Berlinben csak a tömegközlekedés járművein és az üzletekben kellett maszkot hordani, továbbá tanulóknak iskolák területén – kivéve a tanórákat.

A maszk ellen tüntetők lényegében maguk vívták ki, hogy csakis maszkban tüntethetnek a jövőben, mivel szombaton több ezren demonstráltak azért, hogy egyáltalán ne legyen kötelező a maszk és a többi rendelkezés, amelyet a koronavírus terjedése ellen hoztak.

A demonstrációt a hatóság eredetileg megpróbált betiltani, de a tüntetés kezdeményezői sikeresen képviselték jogaikat, így aztán végül 38 ezren vettek részt a tiltakozásban.

Hasonló – a koronavírus veszélyeit vitató, olykor a fertőzés létezését is tagadó -, bár jóval kisebb, néhány száz fős tiltakozó akciók voltak szombaton Londonban, Párizsban, Zürichben és Bécsben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!