szoftverfejlesztés

2021.03.14. 12:21

Még jobb lett az Apple Mac gépekre írt Photoshop

Az Adobe Photoshop már natív módon fut az M1 processzoros Apple Mac gépeken.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Adobe frissítette a macOS rendszerre írt Photoshop szoftverét, amely így már natív módon is támogatja az ARM-alapú Apple M1 processzort a legújabb Mac gépekben. Ez azt jelenti, hogy a szoftver futtatatásához már nincs szükség a beépített, Rosetta 2-es emulációs szoftverre, tehát javul a teljesítmény – írja az Origo.

Az Adobe szerint az új Photoshop a szóban forgó Mac gépeken másfélszer gyorsabb lett, legyen szó fájlok megnyitásáról, mentéséről, szűrők vagy erőforrásigényes funkciók használatáról.

A vállalat azt mondja, hogy a jövőben tovább dolgoznak majd az Apple-lel azon, hogy a megoldásaik teljesítményét még tovább fokozzák az Apple termékeken. Van több olyan funkció is, amit csak a jövőben portolnak át, de a natív módon futó szoftver kiadásával már nem akartak tovább várni. Aki nem tudja nélkülözni a hiányzó funkciókat egy ideig, az telepítheti az x86-os változatot, a Rosettával az még mindig működik.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!