ITU 2019

2019.09.11. 15:18

Van mire építeni Magyarországnak a digitális világban

Hazánknak erős a digitális infrastruktúrája, így többek között erre építhet, hogy ne maradjon el a globális technológiai fejlettség szempontjából.

Budapest, 2019. szeptember 9. VR-szemüveget próbál egy érdeklõdõ a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának kiállításán a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. szeptember 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Erről is beszélt az ITM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. Solymár Károly Balázs hozzátette: jó kiindulópont, hogy

Magyarország a vezetékes hálózatot és a 4G-s mobilhálózatot nézve is a 11. legjobb a világon,

de jelenleg fontos lenne az 5G-hálozat mihamarabbi kiépítése, és az ehhez szükséges ösztönzők megadása is.

Megjegyezte: a digitális kompetenciák területén még sok tennivalója van Magyarországnak, a lakosság 17 százaléka még sosem használt internetet, ezért hasznos lenne olyan programokat indítani, amellyel az emberek megszerezhetik az internetezéshez szükséges tudást.

A helyettes államtitkár a hétfőn kezdődött Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) konferenciája nyomán azt mondta, hogy a digitális versenyképesség szempontjából jelentős különbséget jelent majd, hogy mely országok tudnak együtt fejlődni az amúgy is előnyt szerzett Egyesült Államokkal, illetve Ázsiával.

Az ITU-nek 193 tagja van, ez a jelentős szám mutatja, hogy a digitalizáció nem egy szűk elité, hanem mindenkié és nem szabad, hogy az országok leszakadt, elmaradottabb területei kivételt képezzenek alóla.

Borítóképünkön VR-szemüveget próbál egy érdeklődő az ITU kiállításán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!