Közélet

2016.12.03. 17:25

Hiányoztak a városvezetők

Közmeghallgatást hirdetett a városi önkormányzat képviselő-testülete, november utolsó napjára. A kezdési időpontra félig meg is telt érdeklődőkkel a Városháza díszterme. Hiányoztak viszont a város legfőbb vezetői.

P. Zs.

– Ez most közmeghallgatás vagy lakossági fórum? – kérdezte Szekér István.
– Nincs jelentősége a megnevezésnek. Báldy Zoltán polgármester betegség miatt nem tud itt lenni, Ujlakiné Bencze Ildikó alpolgármester pedig egyéb elfoglaltsága miatt jelezte már hetekkel ezelőtt a távolmaradását. A testület részéről ettől függetlenül várjuk a lakossági kérdéseit – válaszolt Boczka János önkormányzati képviselő.

Kérdésekből nem is volt hiány. Egy helyi gazdálkodó sérelmezte, hogy a Határdűlő nevű külterületi földutat tönkreteszik a vadászok terepjárói. Válaszul elhangzott: az önkormányzat már pályázott egy útjavító gépre. Amint megkapják a támogatást, és meglesz a földgép, orvosolják a problémát.

Többen elégedetlenek az egyik helyi háziorvossal, aki öt éve tevékenykedik a településen, és egyre fogy a betegköre. A lakosok arra panaszkodnak, hogy az orvos tiszteletlen a pácienseivel, és hivatásához méltatlanul viselkedik.

Miután a kunszentmiklósi önkormányzat nem hosszabbította meg a központi ügyelet közös működtetéséről szóló megállapodást, az orvosi ügyelet jövőjéről is többen érdeklődtek. A képviselők leszögezték: a város továbbra is szerződésben áll az orvosi ügyeletet szervező Morrow Medical Zrt.-vel, így januártól sem kell attól tartani, hogy Szabadszálláson megszűnik ez az egészségügyi szolgáltatás.

Milyen alapon dolgozhatnak közmunkások a helyi temető takarításán? – hangzott a következő kérdés. Válaszul elhangzott: a helyi önkormányzat évi 1 millió forinttal járul hozzá a temetőt fenntartási költségeihez, mely feladatot a helyi református egyház látja el. Ez az összeg azonban nem fedezi a kiadásokat, így az önkormányzat dologi segítséget is nyújt az egyháznak. Ennek része, hogy a helyi közmunkások is dolgoznak a temető karbantartásán.

Miután elfogytak a kérdések, véget ért a lakossági fórum. Ezt követően nyílt testületi ülésnek kellett volna következnie. A kifüggesztett hirdetmény szerint 22 napirendi pontot kellett volna megtárgyalnia a testületnek. Storchné Somogyi Eszter bejelentette: az önkormányzat működési szabályzata szerint a polgármester és az alpolgármester távolléte esetén az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság elnöke vezetheti le a testületi ülést. Csakhogy a bizottság elnöke, Darabos József sem volt jelen. Ennek okán a testületi ülés elmaradt, és annak későbbi várható időpontját sem hirdették ki.

Bemutatkozott az új körzeti megbízott

Rigó János, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság vezetője a város közbiztonságának helyzetéről tájékoztatott. Mint elmondta, idén a tavalyi mutatókhoz képest 20 százalékkal csökkent a bűnesetek száma a településen. A betöréses lopások és a csalásos bűncselekmények száma sajnos nem lett kevesebb a tavalyihoz mérten. A rendőrkapitány bemutatta az új körzeti megbízottat. Pataki Zsoltot Kunszentmiklósról helyeztek át a szabadszállási rendőrősre. Az új körzeti megbízott is bemutatkozott, egyben elmondta, hogy a helyi járőrszolgálat telefonos elérhetősége nem változott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!