Felújítás

2024.05.09. 17:15

Megújul a faluház, elkészült a játszótér Kunbaracson

Befejezéséhez közeledik a kunbaracsi faluház energetikai felújítása. A kivitelezésre a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében elnyert vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően 93 millió forintot költhet a község önkormányzata.

Gulyás Sándor

– A rendelkezésre álló keretből futja az épület teljes energetikai korszerűsítésére. A külső hőszigetelés és a nyílászárók cseréje megtörtént, helyükre kerültek a napelemek. A hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése folyamatban van. A munkálatok várhatóan júniusban befejeződnek. A beruházásnak köszönhetően a rezsiköltségek a nullához közelítenek – tájékoztatta hírportálunkat Hegedűs Lászlóné polgármester.

faluház, játszótér, felújítás
A faluház energetikai megújítása jelentős költségmegtakarítást eredményez – emelte ki Hegedűs Lászlóné polgármester
Fotó: Gulyás Sándor

A napokban készült el a település első komplex játszótere, amire a település hatmillió forint Leader-forrást nyert, amihez ötszázalékos önerőt kellett hozzátenni.

– A létesítmény kiegészítő eszközeit a Kunbaracsi Kulturális Egyesület 1,6 millió forintos Leader-támogatás segítségével, valamint közösségi összefogással telepítettük. Ivókút, padok, asztal és hulladékgyűjtők kerültek elhelyezésre. Korábban lakossági összefogással tudtunk egy-egy rendezvény bevételéből új játékelemeket vásárolni. Kunbaracs első új, komplex játszótérét a május 25-én megrendezésre kerülő családi nap keretében adjuk át. Az idei év tervei között szerepel az óvoda parkettájának, az önkormányzati tulajdonú bérlakások nyílászáróinak cseréje is – tette hozzá Hegedűs Lászlóné. 

faluház, játszótér, felújítás
A napokban készült el a település első komplex játszótere
Fotó: Gulyás Sándor


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában