Beruházás

2024.04.17. 12:00

Készül az új sportudvar a Vári-szakképzőben – videóval

Saját forrásból összesen több mint nyolcvan millió forint értékű felújítás és beruházás valósul meg a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégiumban. A legnagyobb munkálatok a sportudvaron folynak, ahol már aszfaltozzák a készülő pályát, amely mellett egy kültéri fitneszpark is helyet kap.

Pozsgai Ákos

Az iskola sportudvarának felújítását már régóta tervezte az intézmény vezetése, mert mostanra teljesen elhasználódott. A több helyen felgyűrődött, töredezett aszfalt balesetveszélyes volt, ezért halaszthatatlan volt a felújítása. 

beruházás, sportudvar, Vári szakképző
Készül az új sportudvar a Vári-szakképzőben
Fotó: Pozsgai Ákos

A munkagépek egy hete vonultak fel, előbb felmarták a régi aszfaltot, majd a megfelelő alap előkészítése után az elmúlt napokban megkezdték az új aszfalt réteg terítését. Eközben a sportudvar kerítés felőli oldalán egy kültéri fitness park kialakításához is hozzáláttak, az új sporteszközök már a helyükre kerültek, gumiszőnyeget helyeznek alá. Amikor megtörténik a műszaki átadás és a különböző biztonsági ellenőrzések is lezajlottak, birtokba vehetik a sporteszközöket az iskola diákjai. A sportudvar felújítása együttvéve közel húszmillió forintból valósul meg saját forrásból.

Az intézmény K épületében tantermeket újítottak fel, a kollégiumi épületszárnyban is felújították a villamos hálózatot, valamint új kollégiumi és tantermi bútorokat, informatikai eszközöket vásároltak. Korszerűsítették az iskola Kőrösi úti tanműhelyében a fűtési rendszert, az új gázüzemű kazánok hatékonyabban, kisebb energiafelhasználással működnek, amitől éves szinten hozzávetőleg egymillió forint megtakarítást remél az intézmény vezetése.

beruházás, sportudvar, Vári szakképző
Fotó: Pozsgai Ákos

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában