Összefoglaló

2024.03.28. 20:47

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 28.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Régi vágya válik valóra Kecskeméten, a Kadafalva városrészben élőknek. Mintegy 420 millió forintból új kétcsoportos bölcsőde épül. A munkálatok már folynak, várhatóan év végére átadják a létesítményt. A részletekről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

bölcsőde, építkezés, Kadafalva
Kétcsoportos bölcsőde épül a kecskeméti Kadafalván
Fotó: Bús Csaba

Közel ötvenmillió forint kormányzati forrásból újult meg energetikailag a Dusnok-Fajsz Általános Iskola régi és új épületszárnya. Az intézményben kialakítottak egy Tudástermet is, amely az „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” című hatmilliárd forint keretösszegű országos projekt részeként valósult meg.

Húsvét közeledtével sok szülőben felmerül, hogy élő nyuszit vesz gyermekének ajándékba. Az állatvédők azonban óva intenek a meggondolatlan nyuszivásárlástól, ugyanis míg az ünnep csupán néhány napig tart, egy állatról több évig is gondoskodni kell, ami nem csak felelősséget ró az emberre, de költséges is.

Már csak néhány nap választ el minket a húsvéti lakomától, az ünnepi asztal sztárja pedig minden évben a húsvéti sonka. Persze csak, ha az ember jót választ.

A tájékoztatás felidézi, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) tavaly a vállalat 2022-es eredményei alapján minden munkavállalónak bruttó 870 ezer forintot fizetett ki. A 2023-as eredmények után az idén ez az összeg bruttó 1 millió 90 forint lesz, amit a jövő héten kapnak meg a dolgozók.

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben adta át szerdán a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2023-as pályázat nyerteseinek járó címeket Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára és Munkácsy András, a Közlekedésfejlesztési Kutatóközpont vezetője. Kiskunhalas ötödik alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát Település címet, Kerékpárosbarát Munkahely címet kapott a kiskunhalasi székhelyű Halasi Városmenedzser Kft. és a Koliken Kft.

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető az M5-ös autópályán nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte lassító jármű mögött, emiatt autóját jobbra kormányozva belerohant egy álló nyergesvontatóba.

Az ország legjobb mezőgazdasági, valamint állattenyésztő és állategészségügyi technikus tanulói mérték össze tudásukat az elmúlt napokban Kiskunfélegyházán megrendezett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. A megmérettetésnek a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum adott otthont. Az ünnepélyes eredményhirdetést szerdán a városháza dísztermében tartották.

Szörnyű tragédiák helyszíne volt március 19-én a vármegyeszékhely.

Csütörtökön kora délutánig hat esetben riasztották a vármegye tűzoltóit a viharos szél miatti káresetekhez Bács-Kiskunban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában