Katasztrófavédelem

2024.04.25. 10:26

Két esetben is jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerdán Bács-Kiskunban

Szerdán a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 9 műszaki mentéssel kapcsolatos bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy családi ház fürdőszobájában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő jelzett szerda délután Baján, a Klapka György utcában. A bajai hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük alacsony koncentrációban ugyan, de kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a gázszolgáltató szakembereit. A mentők egy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

összefoglaló, kék hírek, katasztrófavédelem
Szerdán a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 9 műszaki mentéssel kapcsolatos bejelentés érkezett.
Fotó: shutterstock.com / illusztáció

Egy kisteherautó és egy személykocsi karambolozott szerda reggel az 55-ös főúton, Bajánál. A bajai hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg – írja a katasztrófavédelem.

Három személyautó ütközött össze szerda délelőtt az 52-es főúton, a kerekegyházi lehajtónál. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autókat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők két embert szállítottak kórházba.

Árokba csapódott egy személyautó szerda délután az 5214-es út Szabadszállás és Kerekegyháza közötti szakaszán. A tűzoltók kiérkezésekor senki nem tartózkodott a járműnél. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban szerda délután Kalocsán, a Verseny utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, mérőműszerük kimutatta a mérgező gáz jelenlétét a lakás levegőjében. A gázszolgáltató szakemberei is a helyszínen voltak. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő működésének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Műszaki hibás személykocsinak ütközött egy másik jármű szerda éjjel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Felsőlajos térségében. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a kocsikat, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán még két esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt faágak eltávolításához, egy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában