Férfi kézilabda BL

2024.04.25. 21:21

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

MW

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája - Telekom Veszprém - Aalborg HB

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A visszavágót jövő szerdán 18.45-től rendezik. A négyes döntőre június 8-9-én kerül sor Kölnben. 

Eredmény, negyeddöntő, első mérkőzés: 

Telekom Veszprém-Aalborg HB (dán) 32-31 (12-17) 

lövések/gólok: 49/32, illetve 45/31 

gólok hétméteresből: 6/4, illetve 2/2 

kiállítások: 8, illetve 4 perc 

A hazaiak keretéből Kentin Mahé, a vendégektől Patrick Wiesmach, Marinus Munk és Benjamin Jakobsen hiányzott. 

A Veszprém egy találattal, öt rontott lövéssel és öt kapott góllal kezdte a meccset. A dánok rendkívül felkészülten, taktikusan védekeztek és a támadásaik is kimondottan hatékonyak voltak. Momir Ilic vezetőedző már nyolc és fél perc elteltével időt kért, a folytatásban csapata némileg javult mindkét kapu előtt és 10-8-ra felzárkózott. Mivel az Aalborg minden játékelemben kevesebbet hibázott, újra öt gólra növelte a különbséget, Ilic így még a szünet előtt kikérte második idejét is. 

A két csapat két évvel ezelőtt is a BL negyeddöntőjében találkozott egymással. 

Akkor a veszprémi első meccsen a házigazdák a második félidő elején produkált 7-1-es sorozatukkal alapozták meg a továbbjutásukat, hiszen végül hét találattal győztek, a visszavágón pedig csak kettővel kaptak ki. Egy ilyen széria ezúttal csak a fordításhoz lett volna elegendő, hiszen az első felvonás után 17-12-es előnyben voltak a vendégek. 

A bakonyiak ennek ellenére nem adták fel, a remek hangulatot teremtő szurkolóik kitartó bíztatása közepette egy négyes gólsorozattal 21-19-re megközelítették a 2021-ben BL-ezüstérmes Aalborgot. A dánok ekkor már nem erőltették a gyors játékot, de támadásban beállították olimpiai, háromszoros világ- és egyszeres Európa-bajnok balátlövőjüket, a szezon végén visszavonuló Mikkel Hansent, illetve nyitott védekezésre váltottak, ám ezzel sem tudták megakadályozni ellenfelük egyenlítését hét perccel a vége előtt. 

A Veszprém ekkor már keményebben, hatékonyabban védekezett, mezőnyben és támadásban is kevesebbet hibázott, 

mint korábban, és Omar Jahja az utolsó másodpercben megszerezte a győztes gólt. Együttese ekkor "vezetett" először az egész találkozón. 

Nedim Remili hat, Bjarki Már Elísson és Mikita Vajlupov öt-öt, Ludovic Fabregas négy góllal, Rodrigo Corrales hét, Mike Ulrich Jensen három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon négyen is négy találattal zártak, Niklas Landin pedig hét lövést védett. 

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén három dán siker mellett

 negyedszer nyert a Veszprém.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában