Már 38. a világranglistán

2024.03.27. 14:02

Nem Djokovics, nem Alcaraz – Marozsán Fábián elárulta, ki a kedvence (videó)

Marozsán Fábián tovább remekel a Miamiban zajló kemény pályás tenisztornán. Az első számú magyar teniszező a világranglistán tizedik Alex de Minaurt győzte le lelkileg nehéz helyzetből, s immár a legjobb nyolc közé jutott. A negyeddöntőben Alexander Zverev lesz Marozsán ellenfele, aki a világranglista 57. helyezettjeként vágott neki a tornának, de a pillanatnyi, nem hivatalos ATP-ranglistán már a 38. helyre ugrott előre.

MW

Marozsán Fábián az ausztrál Alexei Popyrin ellen játszik Miamiban 2024. március 25-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Rebecca Blackwell

A világranglistán hetedik Holger Rune kiejtése után Marozsán Fábián továbbra sem lassít Miamiban. A magyar teniszező Alexei Popyrint is legyőzve a legjobb tizenhat közé jutott, majd az ausztrál Alex de Minaur következett – írta meg a Magyar Nemzet. Marozsán nem csak remek formája miatt lehetett bizakodó a mérkőzés előtt, hiszen az eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket megnyerte az ausztrál ellen. 

POPYRIN, Alexei; MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábián az ausztrál Alexei Popyrin elleni mérkőzésen a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének harmadik fordulójában 2024. március 25-én
Fotó: Rebecca Blackwell / Forrás: MTI/AP

Hátrányból fordított

Az első szettben 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, majd 5-4-es Marozsán vezetésnél jött a magyar játékos első breakje, amely az első szett megnyerését is jelentette. A második játszmára sok szót nem érdemes vesztegetni, végig dominált az ausztrál Alex de Minaur, 6-0-ra nyerte meg a játékrészt. Ám ez sem törte össze Marozsánt, aki a döntő szettben egészen parádés játékkal rukkolt ki – írta meg az Origo

A huszonnégy éves játékos szenzációsan teniszezve kétszer is elvette az ellenfél adogatását és simán nyert 6-1-re. Ezzel pedig bejutott a negyeddöntőbe, és a világranglistán is nagy lépést tett előre.

Zverev következik

Marozsán Fábián edzője, Balázs György korábbi nyilatkozata szerint az ausztrál Alexei Popyrin legyőzése majdhogynem értékesebb, mint a dán Holger Rune búcsúztatása. 

Az Alex de Minaur elleni siker után így talán elsőre fel sem lehet fogni, hogy mekkora menetelést mutat be Marozsán, aki már a második top10-es játékost verte Miamiban.

Az ATP 1000-es tornákon rendre kiválóan szerepel Marozsán, ez volt a tizenhetedik ilyen mérkőzése, s 14-3 a mérlege. Eddig öt alkalommal játszott a világranglista első tíz helyezettjének valamelyikével, és mindössze egyszer kapott ki: Indian Wellsben a korábbi világelső Carlos Alcaraz múlta felül őt, de egyszer már őt is (tavaly a római salakos tornán) sikerült megvernie – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Jason Statham és Melbourne Marozsán két kedvence

A férfi teniszezők versenyeit szervező ATP is felfigyelt Marozsán Fábián menetelésére a miami 1000-es tornán és a honlapján rövid interjút készített a magyar játékossal. A rövid beszélgetésből kiderült, hogy a magyar teniszező, ha tehetné, Jason Stathammel vacsorázna együtt, mert nagyon kedveli a brit színészt, kedvenc filmje pedig vele a Feláldozhatók. Marozsán eddigi legjobb teniszen kívüli élménye egy évekkel ezelőtti törökországi nyaralás volt a barátaival.

A huszonnégy éves játékos teniszkarrierje eddigi legjobb pillanatának az tartja, amikor ráeszmélt, hogy bekerült a legjobb száz közé a világranglistán. Ha csak egy dolgot érhetne el a sportágban, akkor az egy Grand Slam-diadal volna. Kedvenc városa Melbourne, a sportágnak köszönhető legmenőbb dolognak pedig azt nevezte, hogy a legnagyobb stadionokban léphetett már pályára, azok közül pedig a római a kedvence.

Már 38. a pillanatnyi világranglistán

A magyar teniszező menetelésének köszönhetően a nem hivatalos ATP-rangsorban már a 38. helyen szerepel, a csütörtöki negyeddöntőben az ötödik kiemelt, olimpia bajnok Alexander Zverev ellen mutathatja meg újra, hogy mit tud.

Miami tenisztorna, nyolcaddöntő

Marozsán Fábián–Alex de Minaur (ausztrál) 6:4, 0:6, 6:1 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában