Hírek

2007.03.27. 09:53

Kerékjártó visszalépett a versenytől

Kerékjártó Tamás nem indul el a 200 m pillangóúszás elődöntőjében a melbourne-i világbajnokságon.

BAMA

A döntést edzőjével egyeztetve hozta meg a magyar versenyző azt követően, hogy a magyar idő szerint kedd hajnali selejtezőből a 11. idővel - országos csúcsot és olimpiai A szintet érő 1:57.54 perccel - bejutott a legjobb 16 közé. Ám úgy ítélték meg, hogy nem lenne értelme az elődöntős próbatételnek a kiegészítő számban, amikor a vb-programban szerdán már egyik fő száma, a 200 m vegyes selejtezői következnek.

Márpedig - mint azt a versenyző nyomatékkal mondta - bármennyire is vonzó lenne tovább javítani idején, ő pihenten, s nem az amúgy is embert próbáló pillangós tehertétel  okozta fáradalmakkal az izmaiban akar nekivágni a rövidebbik vegyesszám küzdelmeinek. Azon a távon, amelyen a tavalyi, margitszigeti Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Kerékjártó visszalépése egyszersmind azt is jelenti, hogy a magyar idő szerint kedd délelőtti - négy elődöntőt és öt döntőt tartalmazó - úszóprogramnak nincs magyar résztvevője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!