Ifjúsági fesztivál

2024.04.26. 17:45

Díjazták a tehetséges kecskeméti diákokat – galériával

Az idén első alkalommal megrendezett Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál programsorozatának egy fontos állomásaként tartották meg a Tehetség Gálát a kecskeméti városháza dísztermében péntek délután. A Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács döntött az elmúlt tanévben kiváló eredményt elért diákok jutalmazásáról.

Horváth Péter

A tavalyi évben megújult a díjazás, a díjazókat három korosztályra bontva, idén hét kategóriában díjazza az önkormányzat által alapított tanács. Ezek a természettudományok, az informatika, a digitális kultúra, a műszaki tudományok, a matematika, a társadalomtudományok, idegen nyelvek, a zene és táncművészet, képzőművészet, színház és filmművészet, valamint a sport és mozgáskultúra kategóriái voltak. 

díjátadó, tehetség gála, ifjúsági fesztivál
A díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Jánosi István önkormányzati képviselő adta át
Fotó: Horváth Péter

A Kistehetség kategóriában hetedik-nyolcadik osztályos diákokat jelölhettek. Idén összesen hat tanulót díjazott a grémium. Az ígéretes tehetség kategóriában középiskolás diákok jelölhetők, idén 12 tanulót és egy csapatot díjazott a tanács. A tehetséges fiatal kategóriában az a 19 és 27 év közötti fiatal jelölhető, aki kiemelkedő eredményeket ért el, átlagon felüli tehetséggel rendelkezik és elhivatott a szakmája iránt, összesen öt fiatal kaphat díjat.

Az elmúlt évtől új színfolt a kecskeméti Tehetség nagykövete cím is. Olyan kecskeméti felnőtt közéleti személy kaphatja, aki életpályája, munkája során a tudomány, a gazdaság, a kultúra, a művészetek és a sport terén kimagasló eredményeket ért el, és példaképül szolgál a jövő nemzedékének. A kistehetség, az ígéretes tehetség és a tehetséges fiatal kategóriák díjazottjait, valamint a felkészítő tanárokat Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata pénzjutalommal is részesítette.

A díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Jánosi István önkormányzati képviselő adta át.

Kistehetség kategóriában elismerést vehetett át Takács Luca, a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, Schnábel Kevin, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Ált. Iskola Móricz Zsigmond Általános Iskolája, Boros Attila, a Kecskeméti Kodály Iskola, Zita Vivien, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola, valamint Sárközi Örs és Pópity Emília, a Kecskeméti Katona József Gimnázium tanulója.

Ígéretes tehetség díjban részesült a természettudományok területén Hegedűs Márton Krisztián, a Kecskeméti Református Gimnázium,és Hangya Kinga Imola, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium diákja. Informatika/digitális kultúra, műszaki tudományok területén Váradi Marcell, a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum, Tóth Hanga Katalin, Forgó Olivér és Kakuszi Bence, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tanulói. A matematika területéről Nagy Korina Vanda és Gyenes Károly, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium diákjai. Társadalomtudományok, idegen nyelvek területen Kapás Anna, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tanulója. Zene és táncművészet területen Fantoly Lilla Boglárka és Yang Yuxuan, a Kecskeméti Kodály Iskola tanulói. Képzőművészet, színház- és filmművészet területen Teréki Hella, a Katedra Iskola és Lantos Luca, a Kecskeméti Katona József Gimnázium tanulója. Sport és mozgáskultúra területén Varga Péter, a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum és Deák Zalán, a Bolyai János Gimnázium diákja. Tehetséges fiatal kategóriában elismerésben részesült Kovács János kimagasló tudományos és innovációs tevékenységéért, Németh Mátyás kimagasló hazai és nemzetközi sporteredményeiért, Szajsz Janka képzőművészet és design terén elért eredményeiért, Simon Dániel Gábor matematika terén elért tudományos eredményeiért, és Kiss Nikolett színművészet terén elért kimagasló eredményeiért. Tehetséges nagykövet lett Gereben Lívia, Pusker Ágnes, Pusker Júlia és Sándor Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában