Tájházak napja

2024.04.26. 19:20

1945-ben házasságot kötött párt keresnek Uszódon

Bedi Gyula, Uszód polgármestere érdekes, egyben örömteli eseményre hívta fel a nagyobb nyilvánosság figyelmét a minap. A település vezetője arról ír a közösségi médiás bejegyzésében, hogy újabb „csoda” történt a faluban, egy 1945-ben házasságot kötött, tehát ma úgy közel 100 éves egykori menyasszonyról és vőlegényről szeretnének megtudni közelebbi információkat.

Zsiga Ferenc

Íme a községvezető bejegyzése: „ Ma újabb „csoda” történt! Agócs Istvánné Csikós Rózsa két Benedek Péter festményt ajándékozott Uszód Községi Önkormányzatnak a közelgő tájházak napja alkalmából. Uszód község hagyománytisztelő lakossága nevében köszönjük! Kérjük kedves lakosainkat, hogy aki felismeri a portrén szereplő személyeket (vélhetően házaspárt), az tájékoztasson bennünket!”

festmény, házaspár, ajándék
Agócs Istvánné Csikós Rózsa két Benedek Péter festményt ajándékozott Uszód Községi Önkormányzatnak a közelgő tájházak napja alkalmából
Fotó: Kapott fotó

Szombaton, a tájházak napján a Benedek Péter Emlékházban, 14 órától láthatóak lesznek a festmények.

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában