Közélet

2015.03.24. 16:53

Tovább csökkent az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

Több ezer hektárral, 19 650 ezer hektárra csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ebből 9400 hektár vetés vagy szántó – tájékoztatta Kádár Mihály védelemvezető-helyettes kedden az MTI-t.

MTI

Kádár Mihály védelemvezető-helyettes közölte: Csongrád megyében a legnagyobb az elöntött terület, ahol 14 850 hektár van víz alatt.
Február közepén a vízzel borított terület nagysága még megközelítette az 50 ezer hektárt az Alsó-Tisza vidékén.

Az igazgatóság nyolc belvízvédelmi szakaszából négyen működnek szivattyútelepek, összesen 11, ebből kettő még folyamatos üzemben, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 281 ezer köbméter volt – tudatta a védelemvezető-helyettes.

A védekezésben az igazgatóság 21 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését, több helyen kézzel távolítják el a csatornákból a feltorlódott uszadékot.

Az igazgatósághoz érkezett adatok szerint Kisteleken másod-, öt településen pedig elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!