Közélet

2015.02.27. 10:23

Börtön települ a halasi tüzérlaktanya területére?

Idegenrendészeti befogadó állomás, vagy büntetés-végrehajtási intézet? Mindkettő létrehozására áldását adná a kiskunhalasi képviselő-testület.

Tapodi Kálmán

Korábban egy idegenrendészeti központ létrehozására kért területfelajánlást a várostól a Belügyminisztérium. Néhány hete két helyszínt is alkalmasnak ítéltek a célra: a Szegedi úti egykori tüzérlaktanya mellett, a Keceli úti rendőrségi bázis területe is elfogadható lenne a munkahelyeket is teremtő beruházáshoz.

A közelmúltban büntetés-végrehajtási intézet telepítéséhez kért területfelajánlást a Belügyminisztérium. Az építendő börtönben legalább 500 fő fogvatartott lenne elhelyezve, a működtetés humán erőforrás igénye pedig mintegy 250 fő lenne. - Az önkormányzat tulajdonában nincs olyan ingatlan, mely a paramétereknek teljes mértékben megfelel, azonban az elmúlt képviselő-testületi ülésen, az idegenrendészeti objektumok tárgyalása során elhangzott, hogy a Szegedi úti egykori szovjet laktanya területe alkalmas lehet börtönépítés céljára is – jelezte az önkormányzatnak írt előterjesztésben Fülöp Róbert polgármester, aki végül felhatalmazást kapott a területfelajánlásra, a börtönépítéshez.

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!