Közélet

2015.02.27. 07:53

Van költségvetés Baján, a temetőrendeletet nem tárgyalták

Csütörtökön elfogadta a bajai képviselő-testület a város idei költségvetését.

Kubatovics Tamás

A 8,6 milliárd forint főösszegű – főbb vonalaiban lapunkban korábban már ismertetett – tervet módosítás nélkül, az eredetileg beterjesztett formájában fogadta el testület. Levették az ülés napirendjéről a temetőrendeletet, mert a városi cég vezetője visszavonta kezdeményezését.

– Erre én kértem az előterjesztőt, ugyanis a következő helytelen eljárást történt: az előterjesztésben foglaltakat valakik szándékosan félreértették, holott a bizottsági üléseken teljesen világosan el lett mondva, hogy a temetőfenntartással kapcsolatban semmiféle díjemelést nem tartalmaz a módosítás. Mégis voltak valakik olyan kedvesek, a sajtón keresztül azt a látszatot keltették, hogy jelentős temetkezési díjemelés van előkészítésben. Ez nem igaz, ezért kértem igazgató urat, hogy teljesen egyértelműen fogalmazva hozza vissza testület elé azt az előterjesztést, ami a temetők fenntartásáról és a temetkezési tevékenységről szóló rendelet tartalmát illeti – fogalmazott Fercsák Róbert polgármester. Hozzátette: érhetőbb formában tér vissza az előterjesztés, olyan formában, hogy senki – bármilyen rossz szándékkal – ne tudja azt félremagyarázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!