Közélet

2014.04.16. 19:52

Kiskőrös legyen a legzöldebb város

Mintegy 300 gömbkőrisfát ültettek el lelkes önkéntesek Kiskőrösön.

Barta Zsolt

A szombati munkában körülbelül 120-an vettek részt, akik fele iskolás volt fele pedig felnőtt. Filus Tibor fő szervező irányította a munkát, amelyet támogatott Domonyi László polgármester, a tűzoltóság magánszemélyek is.

Aki nem fogta meg az ásónyelet, az a fák megvásárlásával segítette Kiskőrös megszépülését. A legnagyobb cég egymillióval szállt be a kezdeményezésbe. Mintegy 150 fa még keresi gazdáját, azaz ezek megvásárlásával lehet támogatni a kiskőrösiek lelkes munkáját. Erre pedig szükség van, mert az ősszel a kiskőrösi és az erdőtelki tábla közötti mintegy 3 kilométeren szeretnének magyar kőrist ültetni az önkéntesek. Filus Tibor azt mondja, hogy ezzel az észak-nyugati szelet lehetne megfogni.

Nem titkolt terve az, hogy körbe telepítenék fákkal a települést. Ezzel a Kiskunság legzöldebb városa lehetne Petőfi szülőhelye. Ahhoz, hogy a terv megvalósítására pénzt lehessen szerezni, egy egyesületet alapítanak, amely pályázhat a munkák kivitelezésére. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Százhúsz diák és felnőtt dolgozott szombaton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!