Zene

2006.09.24. 13:16

Bőgős hír

Súlyos betegség után, 67 éves korában elhunyt Pege Aladár, "a nagybőgő Paganinije".

cs

A több díjjal (Liszt Díj; Érdemes Művész; Kossuth Díj) kitüntetett művész a magyar dzsessz egyik legkiemelkedőbb muzsikusa volt.
1939-ben született Budapesten. 1969-ben szerzett diplomát budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola nagybőgő tanszakán, majd 1975-78-ig Nyugat-Berlinben folytatta tanulmányait. Virtuozitása, hatalmas tudása a dzsessz és a komolyzene rajongóit egyaránt elkápráztatta, hiszen repertorájban egyenlő hangsúlyt kapott mindkét stílus. Pege Aladár hosszú évek óta első az évenként összeállított dzsessz világranglistán.

Kiemelkedő munkásságát, egyéniségét olyan lemezek őrzik, mint a Pege Live At IBS Concert Hall; a Pege a Music For Everibody 1-4.; a Pege Jazz in the Palace of Arts, Budapest; The Virtuoso Contrabass Classic Live, és a többi feledhetetlen album.

(Forrás: www.pege.hu)

Aki szerette a nagy művész zenéjét, tegyen fel egy lemezt, töltsön magának egy pohár finom bort, és dőljön hátra! Ez a vasárnap délután legyen az emlékezésé!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!