Vélemény

2009.04.16. 19:59

A rabság keserű kenyere és a szappanból faragott mobil

Nem tudom, mekkora hőnek áll ellen egy mobiltelefon. A kérdés csak azért foglakoztat, mert azon tanakodom magamban, hogy pékáruba sütve kaphatta-e börtöncellájába Zuschlag János azt a készüléket, amit néhány hónapja találtak nála, miközben a rabság keserű kenyerét ette.

Ökrös Csaba

Nem kutatom, hogy miként kerülhetett be a telefon, lehet, hogy szappanból faragta vagy interneten rendelte, esetleg teleportált a mobil, mert hiányzott neki Zuschlag. A lényeg, hogy nem kellett a külvilágtól elvágva ücsörögnie a börtönben is népszerű, volt szocialista politikusnak, aki közpénzszerző tehetségként futotta be pályáját. A zenitjén már túl van, de nem lehet mindenki olyan, mint a Rolling Stones, mindhalálig  a csúcson. 
A telekommunikáció betör mindennapjainkba, ettől az, ami. Úgy látszik, a rácson túli tömegek ópiumaként is megjelent a mobilfónia. Csevegni kell, mondták volna már a rómaiak is, ha nem a hajózás fontossága töltötte volna ki gondolataikat. Igaz, akkoriban inkább az evezők társultak volna az előzetes letartóztatásban helyet foglalók mindennapjaihoz, persze az ártatlanság vélelme mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!