Vélemény

2009.04.16. 19:59

A rabság keserű kenyere és a szappanból faragott mobil

Nem tudom, mekkora hőnek áll ellen egy mobiltelefon. A kérdés csak azért foglakoztat, mert azon tanakodom magamban, hogy pékáruba sütve kaphatta-e börtöncellájába Zuschlag János azt a készüléket, amit néhány hónapja találtak nála, miközben a rabság keserű kenyerét ette.

Ökrös Csaba

Nem kutatom, hogy miként kerülhetett be a telefon, lehet, hogy szappanból faragta vagy interneten rendelte, esetleg teleportált a mobil, mert hiányzott neki Zuschlag. A lényeg, hogy nem kellett a külvilágtól elvágva ücsörögnie a börtönben is népszerű, volt szocialista politikusnak, aki közpénzszerző tehetségként futotta be pályáját. A zenitjén már túl van, de nem lehet mindenki olyan, mint a Rolling Stones, mindhalálig  a csúcson. 
A telekommunikáció betör mindennapjainkba, ettől az, ami. Úgy látszik, a rácson túli tömegek ópiumaként is megjelent a mobilfónia. Csevegni kell, mondták volna már a rómaiak is, ha nem a hajózás fontossága töltötte volna ki gondolataikat. Igaz, akkoriban inkább az evezők társultak volna az előzetes letartóztatásban helyet foglalók mindennapjaihoz, persze az ártatlanság vélelme mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!