"Ne félj a sastól"

2018.06.26. 16:37

Az albánok fizetik ki a svájci sztárok büntipénzét

Edi Rama albán miniszterelnök számlát nyitott, hogy az arra befolyó összegből "szimbolikus hozzájárulást" nyújtson két svájci labdarúgó, Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri pénzbírságához.

goalkeeper Xherdan SHAQIRI (left, SUI) and Granit XHAKA (SUI) cheer on the goal to 2: 1 for Switzerland, jubilation, cheer, cheering, joy, cheers, celebrate, goaljubel, full figure, Serbia (SRB) - Switzerland (SUI) 1: 2, preliminary round, group E, match 26, on 22.06.2018 in Kaliningrad; Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide

Forrás: AFP/DPA/Sven Simon

Fotó: Elmar Kremser

Az albán, illetve koszovói albán származású Xhaka és Shaqiri is gólt szerzett péntek este a Szerbia ellen 2-1-re megnyert világbajnoki csoportmérkőzésen, s az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után.

A nemzetközi szövetség (FIFA) hétfőn egyaránt 10 ezer svájci frankra (2,8 millió forint) büntette, valamint figyelmeztette a játékosokat, akiknek az indoklás szerint „a tisztességes játék elleni sportszerűtlen vétségük” miatt kell bűnhődniük. A „Ne félj a sastól” elnevezésű számlát az albán kormányfő azzal a felszólítással nyitotta meg, hogy az albánok fizessék meg a FIFA által kiszabott „abszurd büntetést”.

Borítókép: a két sportszerűtlennek kikiáltott játékos a szerbek ellen

AFP / DPA / Sven Simon / Elmar Kremser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!