Sztárvilág

2010.04.22. 09:50

Zséda: Az egész családom támogat

Zsédenyi Adrienn a Cotton Club Singers énekesnőjeként vált ismerté, de szólistaként is páratlanul sikeres. Nincsenek körülötte botrányok, példás családi életet él, és még jótékonysági munkára is jut ideje.

Kiskegyed Online

– Nemrég Rómában járt, hogy Al Banóval találkozzon a budapesti koncertjük előtt. Milyen volt az első benyomása az énekesről?
– Nagyon szimpatikus, kedves ember. Hihetetlenül erősnek kell lennie lelkileg, hogy tudjon mosolyogni családi tragédiája után is. A lányát veszítette el, aki állítólag egy drogos bandába keveredett, majd öngyilkos lett. Hasonlítunk egymásra, mert mindketten küzdünk egy célért. Ő egy drogellenes kampányhoz adja az arcát, én a családon belüli erőszak ellen vettem fel a harcot.

– Miért szívügye, hogy éppen a nők bántalmazása ellen emelje fel a hangját?
– Egyszer olvastam egy statisztikát, miszerint a bántalmazott nők közül minden ötödik meghal. Úgy éreztem, feltétlenül szeretnék ez ellen tenni valamit. A Rouge című lemezem számos dala is ebben a témában íródott. Remélem, legalább lelkileg tudtam segíteni a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőknek.

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Hasonlítunk egymásra, mert mindketten küzdünk egy célért.
[/caption]

– A környezetében is előfordult ilyesmi?
– Igen. És láttam, hogy ezek a nők titkolják, szégyellik, hogy a férjük brutálisan és rendszeresen bántalmazza őket, miközben a hatóságok is tehetetlenek. Rengetegen írnak nekem személyesen is egy fórumon Az ajtók mögött című dalom hatására. Ahogy időm engedi, próbálok mindenkinek válaszolni. Sokan leírják a megrázó történetüket. Rengeteget beszélek a Nana szakértőivel, nekik adom át az olyan eseteket, ahol nem elég csupán a lelki segítség.

– Ennyi feladat mellett jut ideje a gyermeknevelésre?
– Az egész család támogat, enélkül ezt nem is tudnám csinálni. A kisfiam, Nimród abba nő bele, hogy néha nem vagyok otthon esténként. De ettől nem leszek rosszabb anya, s nem is csinálnám, ha azt érezném, hogy kárt teszek a gyerekemben. A bébiszitterünk egy nagyon közeli barátunk, aki ismeri a kisfiamat a születése óta. Ha pedig lemezt készítek, alig alszom. Próbálom inkább magamtól elvenni az időt, mint a kisfiamtól. Amikor vele vagyok, sokszor a telefonomat is kikapcsolom, hogy csak rá figyeljek maximálisan.



– Nimród szeret énekelni?
– Kezdettől fogva. Most már sokat éneklünk együtt. Van egy olyan dal, amit akkor vettem fel, amikor a pocakomban volt, és érdekes módon az a kedvence, de kívülről fújja sok más dalom szövegét is. Zongorázni szeretném, ha megtanulna, de nem fogom erőltetni, hogy ezt a pályát válassza.

– Régóta él boldog házasságban, Hogyan működik ez ilyen jól ennyi ideje?
– Nyáron lesz tíz éve, hogy összeházasodtunk Szabolccsal. Szerencsére továbbra is jó irányba megy a kapcsolatunk. Mellette a legjobbat tudom kihozni magamból. Mindig együtt fejlődtünk, egymást motiválva, inspirálva vagyunk egymás mellett. Amikor változások voltak az életemben, ő volt a legnagyobb lelki támaszom. Persze a házasság nem könnyű dolog, nem olyan, mint amilyennek kislánykorunkban elképzeljük. Minden kapcsolatban adódnak konfliktusok, de ha nagyon szeretjük a másikat, úrrá lehetünk rajtuk.

– Ünnepelik az évfordulóikat?
– Minden évben megünnepeljük a megismerkedésünk napját és a házassági évfordulónkat is. Az idén kerek évfordulóhoz érkeztünk, szeretném valamilyen emlékezetes dologgal meglepni a férjemet.

Névjegy:
Született: 1974. december 30.
Végzettség: Nyugat Magyarországi Egyetem szociálpedagógusi szak.
1995–2000-ig a Cotton Club Singers tagja.
2000-től szólókarrierbe kezdett, 7 önálló lemeze jelent meg.
Férje: Takács Szabolcs orvos. Gyermekük Nimród (2,5 éves)
Elismerések: eMeRTon-díj, Korosztály művészeti díj, Talentum-díj, Bravo-Otto, Artisjus Zenei Alapítvány díja, Európai Arany Művész-díj, Jetix Kids Awards

Berta Bernadett

További sztárhíreink >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!