Sztárvilág

2009.05.22. 09:59

Mi lesz veled, Overdose?

Gyógyul, de még nem lehet tudni, hogy mikor versenyezhet újra Overdose. Az eddig verhetetlen versenyló egészsége fontosabb, mint a tervezett világversenyeken való szereplés.

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Javul az állapota Overdosenak, minden esélye megvan a teljes felépülésre.
[/caption]A magyar csodalóra különleges figyelemmel tekint az egész ország. Ovedose tulajdonosa szerint egy hónap múlva lehet megmondani, hogy mikor versenyezhet újra a ló - számolt be az RTL híradója. Már megröntgenezték, sőt még egy hőkamerával is készítettek felvételt a lábáról, hogy feltárják, mekkora a gyulladás.

- Overdose a bal lábában érzett fájdalom miatt az utóbbi időben a jobb lábát terhelte, ettől viszont az is megbetegedett, kedden röntgenezték meg. A felvételeket összevetették korábbi röntgen képekkel, hogy kiderüljön, történt-e bármilyen elváltozás. A ló egészséges állapotában és a már beteg állapotban készült röntgenfelvételeket összehasonlítva nincs elváltozás a pata csontban - mondta az állatorvos a híradó stábjának.

Még nem tudni, mikor versenyezhet a csodaló

A vizsgálatok szerint Overdose-nak minden esélye megvan a teljes gyógyulásra.

Jelenleg diétán van - csak sárgarépát és szénát ehet - azért, hogy lábain minél kevesebb legyen a súly. A gyulladás miatt a kemény tégla helyett homokos szalmára állították, így a talaj is puhább a lába alatt, amire egy úgynevezett patacipőt is felhúztak. A magyar csodaló tehát jobban van, de júniusban még egy versenyen sem indulhat el. Pont azért kell annyi idő a felépüléséhez, hogy semmit se veszítsen, se a gyorsaságából, se a robbanékonyságából. Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán szerint legalább három hét kell ahhoz, hogy meg tudják mondani, mikor lehet a következő rajt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!