JEGYZET

2021.07.16. 06:30

Átlövők

Szilágyi László

Veszprémben csak a baj van az átlövőkkel. A montenegrói Vuko Borozan szerződését felbontotta, a dán Nikolaj Markussent nem marasztalta a klub, a norvég Kent Robin Tönnesen még a szezon közben megállapodott a Szegeddel. Alighogy véget ért a szezon, két újabb átlövő került a figyelem középpontjába, kis szegedi segítséggel. Szűcs Ernő Péter, a története negyedik bajnoki címét szerző Szeged elnöke június végén a Vaksz online kézilabda magazinban hozta nyilvánosságra a sérelmeit. Nevezetesen azt, hogy a csapat átlövőjét, Bodó Richárdot a bajnoki döntő két mérkőzése között megkereste a Telekom Veszprém, és ez kiverte náluk a biztosítékot.

Nagy László, a korábbi kiváló átlövő, a jelenlegi veszprémi sportigazgató a Magyar Nemzetnek nem erősítette meg a szegedi értesülést, sőt másik pályára terelte a kommunikációs csatát. A korábbi kétszeres BL-győztes játékos szerint Bodó menedzserei, ügynökei tudják a választ arra, hogy ki kit keresett az ominózus bajnoki döntő két mérkőzése között.

Mivel a történet komolyabb érdeklődésre tartott számot, a Vaksz meghívta Nagy Lászlót. Nagy ország-világ tudtára adta, hogy nem érti, miért kerülte a vele való kapcsolatot, és miért tüntette fel őt rossz színben Szűcs Ernő Péter. Erre közleményben reagált a Szeged, valótlanságokkal vádolta Nagyot, aki szerintük nemcsak sportigazgatói, hanem a kézilabda-szövetség alelnöki minőségében teljesített elfogadhatatlanul.

Mire azt reméltük, hogy szép lassan elpárolognak az indulatok, újabb fejezettel bővült a történet. A Szeged ugyanis nem elégedett meg Nagy nyilvános megszégyenítésével, felkérte a kézilabda-szövetséget, hogy indítson fegyelmi eljárást az ügyben.

Még messze vagyunk a nyugvóponttól, egyelőre csak az a biztos, hogy a férfi kézilabda-válogatott zavartalan Eb-felkészülésének nem hiányzott ez a csörte.

Bodó Richárd és Nagy László is szívesen eltekintett volna ettől.

Hatalmi szóval lehet békét köttetni, ne legyen kétségünk, ez lesz a vége. Az érintettek folytathatják a tevékenységüket. Nagy László marad a válogatott szakmai stábjában, továbbra is ő lesz a kézilabda-szövetség alelnöke, valamint a Telekom Veszprém sportigazgatója. Bodó Richárd a kézilabdára koncentrál, Szegeden még nagyobb szeretettel emlegetik majd a drukkerek, mert ellenállt a Veszprém csábításának. És előbb-utóbb Szűcs Ernő Péter is megnyugszik, rájön arra, hogy lehet kedvelni őket, de végül mindig csak a baj van az átlövőkkel.

Nem csak Veszprémben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!