álmok

2019.02.04. 11:51

Baji Balázs már idén olimpiai kvótát szerezne

A sportoló a március elején sorra kerülő glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokságra is gőzerővel készül.

London, 2017. augusztus 8. A bronzérmes Baji Balázs a férfiak 110 méteres gátfutásának eredményhirdetésén a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságon a London Stadionban 2017. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Will Oliver)

Forrás: MTI / EPA / Will Oliver

Már az idén ki szeretné harcolni az olimpiai indulás jogát a világbajnoki bronzérmes gátfutó Baji Balázs.

A londoni vb harmadik helyezettje az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, szeretne jó formában érkezni a dohai világbajnokságra és ott esetleg megismételni a 2017-es szereplést. Ugyanakkor hozzátette: talán még fontosabb, hogy az olimpiai kvalifikációja sikerüljön idén, és úgy készülhessen a következő szezonra, hogy ott lehet Tokióban.

Azzal kapcsolatban, hogy a vb szokatlanul későn, szeptember végén-október elején lesz, úgy fogalmazott, hogy akkor már rendszerint a pihenője végén szokott tartani, így érdekes feladatnak ígérkezik a formaidőzítés.

Ami a közelebbi feladatot illeti, beszélt arról, hogy a március elején sorra kerülő glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokságig még Lengyelországban és Németországban, illetve a hazai országos bajnokságon áll rajthoz.

„Bízom benne, hogy szépen, fokozatosan fogok javulni, és a csúcsot majd ott fogom elérni az Eb-n”

- tette hozzá.

Baji január 27-én, Párizsban 7.73, majd múlt pénteken, Berlinben 7.76 másodpercet futott 60 méter gáton.

Szóba került a 2023-as budapesti világbajnokság is, melyen a 29 éves gátfutó indulni szeretne.

„Nagyon bízom abban, hogy az egészségem és a jó formám addig kitart, és egy óriási álmom válhat valóra azzal, hogy én ott rajthoz is tudok állni”

- mondta.

Borítókép: Baji Balázs a 16. szabadtéri atlétikai vb eredményhirdetésén Londonban, 2017-ben

Forrás: MTI / EPA / Will Oliver

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!