Bowlingozott a Zizi szerkesztősége

A bowling egy igen színes, nagyon látványos és roppant nagy népszerűségnek örvendő sport és emellett az egyik legrégibb játék a világon. Mi is kipróbáltuk.

Aszódi Júlia - 6. c

A minap az újság szerkesztősége elment kicsit bowlingozni. Az oktatót Grosán Pali bácsinak hívták. Mindenkinek megmutatta, hogy kell fogni, gurítani a golyót. Először nekem se ment, de a jó tanácsok meghozták gyümölcsüket. Úgy lesöpörtem a testvéremet, hogy csak úgy nyekkent! A többiek is nehezen kezdték, de gyorsan tanul az ember. Mindenki elégedetten hagyta el a pályát. Nem tudok róla, hogy másnak is lett-e izomláza ez után az egy óra után, de nekem és a testvéremnek igen is, volt…

Ugye nem gondoltátok volna, hogy a bowling az ókori Egyiptom bölcsőjéből – i.e. 3200- ból – származik, akár a papirusz vagy az öntözéses földművelés? Képzeltétek volna, hogy Julius Caesar is bowlingozott? Pedig ez mind igaz! A világon sokféleképpen játsszák ezt a sportot. Sokat változott, újult a formája, szabályai, pályája, a bábuk száma, stb. Egymáshoz igazították a bábu-, a golyó- és a pálya méretét. Ma már a világ sok részén is népszerű, és egyre nagyobb lesz az ismeretsége.

Szeretnétek többet tudni a bowlingról?

Ha akarjátok, ti is kipróbálhatjátok. Ha valakinek van kedve, ahhoz hogy játssza, illetve tanulja ezt a rettentően jó sportot, gondolja meg és iratkozzon be egy tanfolyamra, de előbb nézze meg a www.bowling.hu oldalt!
 
Ott minden megtalálható, amit a bowlingról tudni kell: Története, szabályai, felszerelése, tanulási lehetőségek, klubok, pályák.


Remélem minél többen megnézitek ezt a honlapot, és kedvet kaptok rá, hogy játszatok és elvigyétek a barátaitokat is!          

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!