Sport Hírek

2010.03.28. 15:05

Hat óra alatt két maratonnyi táv

A kecskeméti Szalóki Róbert szerezte meg a bajnoki címet a hatórás futáson Veszprémben.

Ö. Cs.

A szombati versenyen 84,7 kilométert futott a rendelkezésére álló negyed nap alatt. Ezzel új pályacsúcs született, és egyéni rekordját is megdöntötte a hoszútávfutó. Mint a sportoló beszámolt róla, titkos tervei között szerepelt, hogy a maratoni táv kétszeresét teljesítse hat óra alatt. A hatvan fős mezőny erejére jellemző, hogy a második helyen végzett Steig Péter is felülmúlta a korábbi (82 kilométeres) pályacsúcsot. (A pálya egyébként 1388 méteres körökből áll.)

Amikor vasárnap Szalókinál arról érdeklődtünk, hogy érzi magát a kimerítő verseny után, nevetve jegyezte meg: „már tudok járni.” Pénteken, a verseny előtti utolsó napon az ultrafutót esélyeiről és terveiről faggatta munkatársunk. Akkor óvatosan úgy fogalmazott: ha 80,6 kilométert teljesít, és megdönti egyéni legjobbját, elégedett lesz. A veszprémi hatórás után elmondhatjuk azt is, hogy nemcsak Szalóki, hanem Molnár Tamás edző is elégedett. A hosszútávfutók felkészítésével foglalkozó nagykanizsai szakember maga sem gondolta, hogy néhány hónapos közös munkájuk eredményeként máris ilyen jó eredményt könyvelhet a kecskeméti atléta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!