Sport Hírek

2007.06.22. 10:45

Szent Iván- éji rögbifieszta

A rögbi 1994-ig amatőr sportág volt, ám mára öt kontinens 118 országában játsszák.

-

A világ legjobbjai a Föld déli féltekén található volt angol gyarmatok országai – Ausztrália, Új-Zéland, Dél-afrikai Köztársaság –, Európában pedig Anglia, Írország, Skócia, Wales és Franciaország. A világranglistán Magyarország jelenleg a 64. pozíciót foglalja el. A hazai rögbicsapatok szinte az ország minden régióját reprezentálják: Esztergom, Vác, Százhalombatta, Pécs, Budapest, Székesfehérvár, Kecskemét, Szentes és  Gyöngyös.

A bajnokság legjobbjait a közönség is láthatja, ha most szombaton kilátogat a kecskeméti Széktói stadionba, hiszen délután fél hattól ott rendezik a bajnokság fináléját. A sportág hazai történelmében másodszor dől el rájátszással az aranyérem sorsa. A döntőt a nyolc esztendeje sorozatban bajnok Esztergomi Vitézek az elődöntőben nyertes Battai  Bulldogok együttesével játssza.

Eztután 19 óra 30 perckor kezdődik a Szuper Kupa- döntő, melyben a Kecskeméti ARC mérkőzik meg az NB I alapszakaszának győztesével, a Budapest Exiles RE csapatával. A meccs második félidejére már villanyfényben kerül sor. A sporteseményt az élményfürdőben zenés strandfesztivál és a stadion mellett koncert és utcabál zárja. Ennek részeként átadják a KARC új klubházát is. A Szent Iván-éji rögbifiesztára a szervezők várják a szurkolókat. 

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik