Sport Hírek

2007.04.11. 11:09

Reménykedhet a Delfin KC

Címkék#sport

Befejeződött a kézilabdaélvonal alapszakasza. A folytatásról megjelent forgatókönyv alapján többen is arra a következtetésre jutottak, hogy elmarad a második vonal harmadik helyezettjeinek NB I-es osztályozója.

R. I.

Az eredeti versenykiírás módosítása érzékenyen érintené az NB I/B-csoport harmadik helyére hajtó Delfin KC Kecskemét férficsapatát. Megkerestük Katona Sándort, a kézilabda-szövetség versenyigazgatóját, aki cáfolta a híreket: „Semmi sem változott az eredeti kiíráson, a két csoport első és második csapata automatikusan felkerül az átszervezett NB I-be, a harmadik helyezett együttesek pedig osztályozót játszhatnak az élvonalba kerülésért!”

Megnyugodhatnak a kecskeméti csapat hívei: ha sikerül megszerezni a csoport bronzérmét, következhet a rájátszás. Addig azonban még hat eredményes fordulót kell teljesíteniük Száva Flórián edző játékosainak. Két, könnyebbnek tűnő ellenfél (Salgótarján, Cegléd) után egy igazi rangadó következik: a Delfin hazai pályán fogadja a jelenleg második helyezett Mezőkövesdet. Ekkor véglegesen eldőlhet: a kecskemétiek harcba szállhatnak-e még az egyenes feljutást jelentő második helyért, vagy marad célnak az osztályozós harmadik...?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!