Sport Hírek

2007.04.15. 15:53

Négy keréken, homokon húzták a gázt

A quadosok is elkezdték. Országos versenyt rendeztek Lakiteleken a Motoros tanyánál, ahol gyerekek és felnőttek húzták a gázt. Néhány ütközés és borulás is történt, de komoly sérülés - szerencsére - szerencsére nem.

Szentirmay

A rendezők a verseny kezdete előtt gondoskodtak arról, hogy ne poroljon a homokos pálya, mert fellocsolták. Egy darab ideig nem is volt gond, de aztán a Nap keményebbnek bizonyult. Ez azonban senkinek sem szegte kedvét, legfeljebb csak a nézők arcán és ruháján látszottak homoktól eredő nyomok.

A quad sport feljövőben van. Ezt az bizonyítja a legjobban, hogy a gyermek futamban indultak a legtöbben, húsznál is többen. A tíz év alatti korosztályban már megmutatkozott az, kinek is van tehetsége, és persze jó járgánya.

Ezután már köbcentiben mérték a futamokat. A 100, 200, 300, 400 köbcentis quadok már jóval gyorsabban mentek. Aztán jöttek a nagy gépek 400 köbcenti fölöttiek. Mint ahogyan az lenni szokott a technikai sportágakban bukás itt is előfordult. Egy versenyzőt kellett a mentősöknek kezelésbe venni, de szerencsére csak izomzúzódást szenvedett.

A lakiteleki Motoros tanya egyre népszerűbb a quadosok körében. A terveik között szerepel, hogy még ebben az évben crossmotoroknak is rendeznek versenyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!