Sport Hírek

2007.04.10. 12:56

Felcsillant egy szebb jövő

Címkék#sport

Az Univer KSE–Dombóvár élvonalbeli férfi-kosárlabdamérkőzés előzményei: a kecskeméti gárda szerződést bontott Meszlényi Róbert vezetőedzővel, Ben Adams, Milan Radovanovic és Miroslaw Lopatka profi játékosokkal.

R. I.

Az ok: az utolsó két bajnoki eredményétől függetlenül, a többre hivatott gárda nem került be a legjobb nyolc csapat közé. Ezek után a másodedző Forray Gábor és az NB I/B-s, fiatalokból álló keret kapott lehetőséget. A két csapat szinte napra pontosan három hónapja találkozott, akkor a dombóváriak megalázták a kecskemétieket: 113–88 volt az eredmény.

A szombati visszavágó első negyedében a két külföldi kosaras, McClendon és Celej mellett Csaplár-Nagy, Vida Máté és Halmai Tamás szerepelt, az utolsó negyven másodpercre Forray „Fofó” Gábor edző a B-csapat kezdőötösét játszatta: Vida, Tóth Péter, Halmai, Lekli és Csorvási kapott főszerepet, akiknek az átlagéletkoruk nem éri el húsz évet! A másodhegedűsből prímássá előlépett fiatalok meg is hálálták a bizalmat: Csorvási és Lekli kosarával 25–21-re vezetett az Univer az első negyed után.

A mérkőzés folytatására magabiztossá vált a hazai csapat, és az utolsó negyed igazi örömkosárlabdát hozott: a közönség nagy biztatása és ünneplése mellett a kecskemétiek 20 pontos győzelmet arattak.

Univer KSE–Dombóvár KC 103–83 (25-21, 29-24, 23-23, 26-15). Kecskemét, 700 néző. Vezette: Forrai, Tóth, Győrffy. Univer KSE: Vida 11, Halmai 7, Celej 22/9, McClendon 18, Csaplár-Nagy 27. Cs.: Csorvási 10, Tóth P., Kovács Á. 2., Lekli 6, Tóth V. Megbízott vezetőedző: Forray Gábor. Kitűnt: Csaplár-Nagy, McClendon, Celej, Vida, Csorvási, ill. Forbes 27/12, Hartvich 23/15.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!