Sport Hírek

2007.04.26. 10:44

Aztán felébredtek a légiósok

Címkék#kosárlabda

Az első félidőben akadozott az Univer gépezete. A nagyszünetet követően azonban belelendültek a kecskemétiek, és biztosan nyerték meg a meccset.

B. K.

Az első negyed hatodik percében Forray Gábor, a hazaiak mestere gondolta úgy, hogy megálljt parancsol csapatának: időt kért. Nem bírta már nézni, hogy szenvednek tanítványai, akik közül egyedül Vida Máté találta meg a kosárlabdázáshoz szükséges ritmust.

A kecskemétiekért szorítók abban bíztak, hogy a két légiós, Tomas Celej és Chad McClendon csak belelendül egyszer. A második etapban McClendon kezdte is bontogatni szárnyait, de ez még nem volt az igazi. A nagyszünetet követően viszont már azt csinálta, amiért szeretik őt Kecskeméten. Celejnek is jót tett a pihenő, a harmadik játékrészben a legjobbkor dobta a két triplát a három dupla mellé.

A befejező felvonásra így 11 pontos előnnyel vághattak neki a hazaiak. A negyed első perceiben Böszörményi Péter kettese, valamint Drahos Gábor hármasa jelezte a házigazdáknak, hogy jó lesz vigyázni. Forray mester formálta is kezével a „T” betűt, ismét időt kért. Jó lesz szorosabban fogni a vendégek triplakirályát, Drahost – mondhatta tanítványainak, mert a vásárhelyiek legjobbja – aki öszszesen hat triplát szerzett – ezek után már csak két egy- pontosra volt képes.

Forray Gábor: – Sok hibával játszottunk, de voltak olyan periódusaink, amikor rend uralkodott a fejekben, és ez győzelmet ért. Bőven van még javítanivalónk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!