Sport Hírek

2007.03.09. 09:46

Majorost a vírus tusolja?

A hét végén rendezik a magyar birkózás hagyományos nemzetközi versenyét, a kötöttfogású Magyar Nagydíjat, mely egy év kihagyás után tér vissza Szombathelyre. A város tehát a régi, ám a helyszín mégis új, hiszen a nagydíjra az új sportcsarnokban kerül sor.

-

A versenyre négy földrészről 31 ország küldte el nevezését, így várhatóan összesen 210-220 birkózó lép szőnyegre a hét súlycsoportban. A mezőny erősségét jelzi, hogy két olimpiai, hat világ-, hat kontinensbajnok is ott lesz, és a nagy birkózónemzetek közül csak a török és az iráni hiányzik. A magyar válogatott keret jelenleg Tatán készül, közel száz külföldi versenyzőhöz hasonlóan.

Tihanics Tibor, az Univer-Kecskeméti TE birkózóinak vezetőedzője elmondta, hogy a klubtól hét versenyzőt neveztek be a GP-re (55 kg: Molnár Gábor, 60 kg: Majoros István, 66 kg: Zelei István, 74 kg: Horváth András, 84 kg: Dajka Richárd és Dajka Zsolt, 96 kg: Nagy József). Közülük a vírusos betegségből lábadozó olimpia bajnok Majoros indulása egyelőre kérdéses. A válogatott Horváth a múlt héten bokasérülést szenvedett, de úgy néz ki, tudja vállalni a szereplést. Ez azért is fontos lenne, mert a GP-verseny  válogató az áprilisi, bulgáriai Eb-re. Dajka Richárd és Nagy József még csak junior korú, nekik inkább csak a nemzetközi tapasztalatszerzés a cél.

A GP vendége lesz Raphäl Martinetti, a nemzetközi szövetség (FILA) svájci elnöke, aki Szombathelyen konzultál Hegedűs Csabával, az MBSZ Kínából nemrég hazatért első emberével. A magyar sportvezető, aki az olimpia birkózóversenyeinek lesz a technikai igazgatója, egyben gazdája az olimpia főpróbájának számító augusztusi pekingi junior-vb-nek is.

- -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!