Sport Hírek

2007.03.05. 10:33

Magas színvonal és kiemelkedő pénzdíjak várták az asztaliteniszezőket

Az elmúlt évhez hasonlóan újra Miskolc adott otthont a Felnőtt Asztalitenisz Országos Bajnokságnak.

F. M.

A már megszokott magas színvonalú rendezés mellett - a többi versenyhez képest - kiemelkedő  pénzdíjak várták a játékosokat. A Miskolc Város Nagydíjáért 50 női és 84 férfi versenyző vette fel a küzdelmet a hétvégén. A Kecskeméti Spartacus versenyzői is elindultak a megmérettetésen, és a velük edző sok saját nevelésű, de már nem a Spariban versenyző játékosok.

Vegyes párosban Marsi Márton - Kókai Ágnes vegyespár nagy csatában szenvedett vereséget a Pázsy – Molnár házaspártól a minek a bronzérem megszerzése lett a következménye.

A sorsolás szeszélyének következménye: a Marsi Márton– Tófalvi Norbert (Zeltweg Austztria)  és a Magyar László – Demeter Lehel (Wels Ausztria) párosaink egymással játszottak négy közé jutásért, melyből a Magyar – Demeter pár került ki győztesen. Ők a későbbi győztestől (Simon – Gerold) szenvedtek vereséget a döntőbe jutásért, így a harmadik helyen végeztek.

Magyar László a nyolc közé jutásért Pázsy Ferenctől szenvedett vereséget és a 9. helyet szerezte meg. Marsi Mártont a főtáblán Nagy Krisztián (Lombard-BVSC) búcsúztatta 3/4-re.

Jól szerepelt a versenyen Vajda Viktor, bejutott a 32-közé és a későbbi győztestől, Jakab Jánostól (Lombard-BVSC) szenvedett 1/4-es vereséget.

A lány szakosztályból Kókai Ágnes – Molnár Zita (Szekszárd) páros a döntőbe jutásért szenvedett vereséget a Braun – Isaeva (BSE) pártól így a 3. helyet szerezték meg.
Madarász Dóra a csoportmérkőzéseken nem veszített és a főtáblán csapattársával Kókaival mérkőzött és szenvedett vereséget. Kókai Ágnes egyéniben 5. helyen végzett, a négy közé jutásért Isaeva (BSE) verte 3/4-re, aki végül 2. lett a versenyen.

Fodor Miklós edző: a megszerzett érmek is mutatják hogy a versenyzőink, mindent elkövettek a felnőtt OB-n, hogy tisztességgel helyt álljanak és a Kecskeméti asztaliteniszt a megszerzett eredményekkel, öregbítsék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!