Sport Hírek

2007.03.05. 07:29

Horror a palánkok alatt

Igaz lassan, szállingózva, de végül összegyűlt vagy ezer ember a több sebből vérző Univer KSE férfi kosarasainak újabb hazai bajnokijára. A kecskeméti szurkolók nem fordultak el kedvenceiktől, pedig már csak halovány reményük maradt a nyolc-csapatos rájátszásba kerülésre.

R. I.

A bemutatáskor a legnagyobb tapsot a mérkőzésre mankóval érkező kapitány, Chad McClendon kapta, aki bokasérülése miatt civilben, a kispadon szoríthatott társaiért.

A vendégek edzője, Horváth Imre arról beszélt, hogy bár csapata hazai pályán mindenkit legyőz, idegenben egészen más arcát mutatja. A maródi kecskeméti centerek közül Csaplár-Nagy Ervint és Miroslav Lopatkát ,,összedrótozták" a meccskezdésre, pedig sérülésük miatt mindkettőjüknek ki kellett volna hagynia ezt a találkozót.

A kezdés azokat igazolta, akik a mérkőzés esélyesének a Nyíregyházát tartották, 3-5 ponttal vezettek Sitkuék. Szerencsére Tomas Celej jó ütemben eleresztett ,,trojkái" a hetedik percben 14–14-es állást eredményeztek, azaz egyenlített az Univer. Az első két negyedben nem is volt gond, egy-egy ponttal mindekettőt megnyerte a lelkesen játszó, férfiasan védekező hazai csapat, és a félidő 35–33-as eredménye nem volt éppen megnyugtató, de legalább reményre adott okot.

A szünet után Lopatkának és Adamsnek köszönhetően hat pontra (39–33) nőtt a hazai előny, ez viszont tetemesnek számított  a kosárszegény találkozón. Ám ekkor visszakerült az irányítóposztra a három hibával rendelkező Brane Savic és felzárkózott, sőt a harmadik negyed végére tíz(!) ponttal (50–60) ellépett a vendégcsapat!

Az utolsó ,,három játékrész" igazi horror volt a palánk alatt. Kezdődött azzal, hogy szép sorban kipontozódtak a hazai kulcsjátékok (Celej, Soós, Csaplár-Nagy), miközben a legjobb nyírségi, Savic majdnem kihúzta 4 személyivel. A fiatalokkal (Halmai, Vida, Csorvási, Tóth Péter) megtűzdelt verndéglátók óriási üldözésbe kezdtek, ledolgozták a hátrányt, sőt, ha Lopatka utolsó pillanatban eleresztett triplája bemegy, megvan a gypzelem a rendes játékidőben, így viszont 69–69, azaz hosszabbítás!

Az elsőben ellépett 4 ponttal a Scott vezérelte vendégcsapat, ám még időben egyenlített a Kecskemét, 77–77, újabb ötperces hosszabbítás! A hazai közönség felállva, egyemberként buzdította kedvenceit, hihetetlen hangulat volt az új csarnokban.

Tóth Peti – mintegy a reményteljes jövőt felvillantva –, amolyan ,,kifacsart" helyzetből kosarat dobott, Krasznai labdája viszont leperdült a gyűrűről, 82–81-re nyert az Univer!
Még él a remény...

Univer KSE–Marso-NYKK 82–81 (22–21, 13–12, 15–27, 19–9, 8–8, 5–4)

Kecskemét, 1000 néző. Vezette: dr. Vígh, Papp, Vétek. Univer KSE: Adams 17/6, Radovanovic 12/3, Soós 6/6, Celej 18/15, Lopatka 19/3. Cs.: Csaplár-Nagy 6, Csorvási 2, Tóth 2, Vida, Halmai. Vezetőedző: Meszlényi Róbert. Marso-NYKK: Savic 9/3, Simon 7, Laslo 14, Sitku 18/3, Scott 26/3. Cs.: Trepák 5/3, Tóth G, Krasznai 2. Vezetőedző: Horváth Imre. Kipontozódtak: Celej a 33., Soós a 38., Csaplár-Nagy a 39., Radovanovic a 43. percben ill. Savic a 39., Simon a 46. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!