Sport Hírek

2007.03.13. 09:49

A tojáslabda nem kerek...

Címkék#sport

Extra Liga-mérkőzést játszott szombaton Vácott a Kecskeméti ARC, mely 39–17-re győzött (17-12) az Elefántok ellen.

-

A felnőttek mellett a KARC kadett- és junior együttese is nyert az ormányosok otthonában. A gondot csak az jelentette, hogy a felnőttek legponterősebb játékosa, Hegedűs Szabolcs megsérült, így a másnapi nemzetközi felkészülési meccsen nem tudott a válogatott rendelkezésére állni. Ugyanis a magyar nemzeti csapat vasárnap edzőmeccset játszott Kecskeméten a román I. ligában 2. helyen álló Araddal.

A válogatottban öt KARC-os játékos kapott helyet: Beke Gábor, Tóth Richárd, Túri Pál, Réfy Attila és Bartus Gábor. Neuzer András szövetségi kapitány együttese az Eb-selejtező kellős közepén tart. A mieink csoportjukban ősszel győztek a norvégok és a bolgárok ellen. Április közepén Dunaújvárosban fogadják az osztrákokat, majd júniusban utaznak a litvánokhoz. A csoportelsőség és a továbbjutás ez utóbbi meccsen dőlhet el.

A felkészülést szolgálta tehát az Arad elleni találkozó, amelyen bebizonyosodott: a tojáslabda nem kerek, a rögbiben nem történhet meg bármi, és a sokkal esélyesebb románok fölényesen győztek. A hazai csapatból sérülések miatt több meghatározó játékos is hiányzott, így a kapitány főleg az utánpótláskorúnak adott lehetőséget. A román rögbisport – mely több mint egy évszázados múltra tekint vissza – Európában benne van a „top hétben”. A mérkőzés viszont jó tanulási lehetőség volt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!