Sport Hírek

2007.03.23. 11:08

A hazaiak is vitézkednének

Címkék#sport

A magyar rögbi történetének egyik legrégebbi és legtöbb mérkőzést számláló párharca lesz szombaton a KARC–Esztergomi Vitézek összecsapás.

-

Az 1991 óta 36 bajnokit számláló párharcban a kecskemétiek kezdtek jobban: a legelső döntetlen után 9 győzelmet szereztek a Vitézek ellen. A mérleg nyelve az ezredforduló után billent az Esztergom felé. Olyanynyira, hogy 2000 májusa óta egyszer sikerült győznie a KARC-nak. Ez egyben azt is jelenti, hogy az immáron megszakítás nélkül 8 bajnoki címet bezsebelő Vitézek az utóbbi időben nem találtak legyőzőre.

A két csapat párharca azonban élesedik: az elmúlt három évadban az Esztergom mögött a kecskemétiek foglalhatták el a dobogó 2. fokát. Az „ezüstkorszak” megtörésére az elmúlt szezonban volt legnagyobb lehetőség, mivel a KARC alapszakaszgyőztesként került be az első alkalommal kiírt, Kecskeméten rendezett rájátszás döntőjébe. Ott drámai csatában 2500 néző előtt 18–8-ra maradtak alul az esztergomiakkal szemben.

Bár az elvesztett döntő fájó sebei csak lassan gyógyulnak, a KARC céljai mit sem változtak: meg akarják szerezni a legfényesebb érmet. A múltban előfordultak ugyan 40 pontos kecskeméti sikerek, és volt példa ennek közel a fordítottjára is, a holnapi összecsapáson kicsi az esély ilyen különbségű eredményre. Kettejük legutóbbi párharca, Fortuna közreműködésével, mindössze egypontos különbséget mutatott a Vitézek javára (12–11).

Az elmúlt fordulóban az Esztergom elpáholta a Bulldogokat (68–12), a KARC pedig a Bratislavát (83–7). A holnapi meccs igazi csemege lesz tehát, hiszen az a gárda nyeri meg az alapszakaszt, amelyik győz. Az alapszakaszsiker a rájátszásbeli előnyösebb párosítás miatt fontos, ezért a presztízs mellett igazi tét is feszíti a pályára kifutó modern kori gladiátorokat. A program részeként az aranyéremre törő kecskeméti kadettek és juniorok mellett a KARC- öregfiúk csapata is pályára lép.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!